12 juuni 2017

"Kassid vajavad ajutisi hoiukodusid!"

Elu on pidevas muutumises ja muutub ka Eestimaa Loomakaitse Liit. Täna me suudame palju-palju rohkem kui paar aastat tagasi, aga hädalisi kasse, koeri, hobuseid, hamstreid ja teisi elukaid on ikka palju rohkem kui me majutada jõuaksime. Sestap on uusi hoiukodusid ja häid inimesi alati juurde vaja.

Mis imeasi see ajutine hoiukodu siis on? Ei midagi erilist ja see võib olla täiesti tavaline korter, kuhu näiteks ravi lõpuni ja uue kodu leidmiseni mõni loom võetakse. Inimene hoolitseb looma eest, liit tasub raviarved ja otsib uut kodu. Umbes nii see välja näeb ja ei oma absoluutselt mingit vahet millise liigiga tegu on. Hobust mõistagi Mustamäe korterisse ei pane ja talle on ikka teistsugust elamist vaja.

Tunned läbi ja lõhki näiteks närilisi või linde ning sul on ruumi, aega ja tahtmist ka võõraste loomade eest mõnda aega hoolitseda? Anna aga julgelt teada ja just sind me enda sekka ootamegi.

Loomakaitse Liidul on lennukaid mõtteid ja täna me unistame juba taolisest varjupaigast või õigemini pisikesest turvapaigast, kus ühtegi looma mitte kunagi ei hukata. Mõistagi võib ette tulla, et eutaneerimine on loomale-linnule parim variant olla, aga siis peab ta ikka nii katki ja haige olema, et iga hingetõmme teeb sulaselget piina ning ravi on võimatu.


Eesti esimese "no kill animal shelter'i" ehk tapmisvaba varjupaiga loodame püsti panna juba sel suvel Läänemaale. Teise Lõuna-Eestisse ja maaomanikega on läbirääkimised sel teemal igatahes juba lõpusirgel. Kuna me oleme vaesed nagu kirikurotid, siis nende plaanide õnnestumine sõltub paljuski annetajatest, sponsoritest ja kohalikust rahvast, aga unistamine pole ju keelatud ja küll ma teada annan kui õige aeg kätte jõuab ning teie abi marjaks ära kulub.

Kassiprobleem on Eestis vast kõige suurem, sest need tegelased on ju sigimise maailmameistrid. Ega kasse selles muidugi süüdistada saa ja näppu tuleb vibutada ikka omanike ja hülgajate suunas. Kirumine ja targutamine mõistagi probleeme ei lahenda ja sestap teemegi otsa lahti just kassidele hoiukodude leidmisega.

Kui sulle meeldivad kiisud ja sa tead kuidas nende eest hoolitseda, siis kirjuta meile: info@loomakaitse.eu või helista 53 463 593

Mina tänan!