19 aprill 2017

"Koerte parseldamise uus tase"

Sotsiaalmeedias levis kuulutus, milles sooviti koeri, et neid Soome viia. Kaubaks läksid nii noored kui vanad sabaliputajad. Loomasõprade seas tekitas taoline üsna nahhaalne tegutsemine üksjagu pahameelt ja asja hakati uurima. 

"Ja-jaa, kõik koerad lähevad Soome - pisikeste eest maksan 10, suurte eest 25.- eurot!"

Mõistagi Soome loomakaitsjaid taoline areng ei rõõmusta, sest nad on niigi jännis Eestist saabuvate haigete loomadega. Lisaks on neil enestel koeri küllaga ja nad näevad kurja vaeva, et neile armastavaid kodusid leida.



Pärast minu Facebooki postituse tegemist MARIANN TOOME nime taha varjuv inimene oma konto sulges. Aga neidis jõudis nii mõnelegi inimesele öelda, et tegutseb OÜ KOERAPOJAD nimel ja kõik on korras.

Kiire pilk äriregistrisse näitas, et taolist firmat pole olemas ja otsad ongi vees. Kuulutuses on mainitud, et esimene suurem kutsikatevedu Soome Vabariiki toimub juba selle kuu lõpus ehk 30 aprillil. Kallid piirivalvurid, pange endid siis valmis ning kontrollige loomade kiibid ja vaktsineerimist tõendavad dokustaadid üle! Te ju ikka oskate kasutada kiibilugejat? Appi, kas teil üldse kiibilugejad on olemas?