13 jaanuar 2017

„Kuriteoteade“

Meie peres hakkas tänavune gripimöll pihta juba jõulude paiku ja otsa tegi lahti viieaastane pesamuna – kõrge palavik, kõhimine, iiveldus jne. Korra sai isegi haigemajas käidud, et neetult kõrget temperatuuri maha saada.

Mõne aja pärast oli vanem vennas temaga solidaarne ja otsustas samuti haigeks jääda. Tõsi, temal nii kõrget palavikku polnud, aga see eest läkastas ta nagu hobune. Kui siia lisada, et teda niigi vaevab astma, siis saate isegi aru, et asi on hull.


Poisid toimetavad nüüd juba vaiksetviisi ringi, kuigi vanem köhib ikka veel korralikult. Ega armastav emme, kodanik K.L saanud oma järglastest kehvem olla ja selle nädala alguses näitas, et on teistest parem – 41 kraadine palavik oli selle elamise rekord! Ära tegi, aga ta ongi selline, et tahab alati teistest parem olla. Täna lubas ka tema juba õue minna.

Kodurahu huvides tuli ka mul haigeks jääda. Pärast ei jõua seda kiunumist ära kuulata ja jäingi. No ma jäin kohe ikka nii haigeks nagu vist ei kunagi varem. Sümptomid on kõik samad, mis teistelgi, aga köha on ikka selline, et naabrid kutsusid korra kohale isegi mendid öörahu rikkumise pärast.

Ja nüüd räige kuriteo juurde. Laste eest jooksis armastav emme nii öösel kui päeval. Teda ennast potitasid kõik eelmised ja tulevased mehekandidaadid. Ohh, seda voorimist ei jõudnud ära taluda! Neid "rüütleid valgete hobuste seljas" ikka jagus, kes isegi hilistel öötundidel põdeva neidise akna taga koputasid ja köhasiirupit, mahla ja mandariine tõid! Hämmastav osavõtlikkus!

Aga mis sai minust, kodanik H.V-st? Jäeti lihtsalt koikunurka kõdunema – ei mingit ümmardamist ega hoolitsemist! Ei mingit toitmist ega siibri sättimist! Lõpuks võttis oma tited ja põgenes endise mehe juurde, sest äkki ma nakatavat ta lapsukesi! Kes keda nakatas? Lisaks olevat ta laste isa, kodanik M.L ka vähe tõbine ning vajavat hoolitsust. Tere talv ja sulaselge sigadus!

Ja seda tegi ta veel olukorras, mil on üldteada, et eesti mees on selle planeedi üks õrnemaid olevusi, kellele isegi pinna näppu minnes, tuleks invaliidsuspension koheselt anda. Selge saa, et laste isa on tähtsam kui mingi "möödu nähe ja järjekordne "sõber", aga see mees on ju ukrainlane ning veaks välja! Või oli ta hoopis mulk? Ahh vahet pole - ühed vinged mõlemad!

Rääkisin loomakaitse liidu juristidega kodanik K.L vastutusele võtmisest. Uurisid ja puurisid, aga midagi tarka nad ei leidnud. Koera või kassi jätab nälga, siis saaks veel midagi teha, aga praegu ei sobivat ka inimsusevastane paragrahv. Äkki keegi teab midagi soovitada? Kui ma väidaks, et olingi tal näiteks kodulooma, näiteks abitu minisea eest? Kas läheks läbi?

Igatahes täna ma ajan ennast ka sel nädalal esmakordselt majast välja, et tervis, hääl ja ehk et ka veidike mõistvam ja kaastundlikum naiska leida. Teie aga ärge ehmatage, kui ma vastu tulen, sest näen nüüd üksjagu teismoodi välja – nädala alguses köhisin välja ühe kopsu, seejärel tuli juba nina otsast. Häält ka enam ei ole ja silmad on mul nüüd sama punased kui Saatanal enesel. Kohtumiseni siis!