12 detsember 2016

"Politsei tegutseb ......"

Vaimustunult pesumassinas keerlevaid-tiirlevaid kassipoegi filminud ja seda rõvedust FB-s jaganud noorsand viidi juba järgmisel päeval platele ning loomapiinamisjuhtumit uuritakse.

Ka Laagris oma naaberkruntidele rotimürki puistanud maamõõtjast vanahärra toimetati eile 48 tunniks kinnimajja. Täna vast kuulatakse juba üle ka. Muide, tüüp oli nii nahhaalne, et jätkas mürgi panemist ka pärast seda, kui politseinikud olukorda fikseerimas käisid ja kisa juba taevani tõusis.

Mulle antud intervjuus ta igatahes väitis, et ei tea kogu asjast ööd ega mütsi. Mõne nädala eest samasuguste mürgitustunnustega surnud berhardiini omanikust teine naaber esitas ka pollaritele kaebuse sama härra peale.

Teatavasti hüljatud ja ülinälginuna Muuga Maxima juurest leitud Bosse tõi omanikele kaela samuti kriminaaluurimise. Sellest ma rohkem suurt midagi ei tea, vaid seda, et Tallinna varjupaik nõudis koera päästnud ja teda ravinud-toitnud perelt Bosset tagasi, sest nad polevat nende hinnangul sobilikud kuna soovisid puhkusele sõita. Mina selle hinnanguga ei nõustunud:

"See on täiesti normaalne, et inimesed reisivad ning selles pole midagi halba, kui sel ajal naaber või ema koera eest hoolitsevad!"

Kogu jant meenutas "köstri jonni", sest varjuka tegelased lubasid loomapiinajatele, et asi vaikitakse maha. Aga ega siis too pere asja avalikustanud! Seda tegin mina, nii et kiruge mind nagu tavaks on saanud ja ärge jõlgutage paljukannatunud koera rohkem! Ta on kodus! Heas kodus!

Ka Vana-Vigalas oma koera surnuks peksnud Alla vastu on krimasi püsti ja eks näis, mida tädi siis enda õigustuseks räägib. Külapoes ta igatahes väitis, et koer olla ää koolnud ja kõik! Eks ta ikka kooleb, kui kõvasti tümitada ja küllap sama asja oleks rääkinud ka Hitler, kui ta kohtu ette oleks taritud:

"No kust mina tean, mis juhtus? Surid ära seal koonduslaagrites millegipärast ja kogu lugu! Kuidas mina sellega seotud olen?"