06 mai 2016

"Suur süda"

„Sul on suur süda! Sul on liiga suur süda“, on mulle öeldud juba maast madalast saati. Ma lõin ikka käega, sest ega noored ju oma tervisest suurt hooli. Öeldakse aga et kuni 35. eluaastani on nö garantiiaeg ja organismus toimib iseenesest. Peale seda tuleb aga tervise eest juba ka ise juba hoolitsema hakata.

„Sul on suur süda“, hoiatatakse ka siin ja sedapuhku mu sõbrad head, võtsin teie muret täiesti tõsiselt ning käisin tohtri juures lõpuks ära. Teie manitsused ja siiras mure kannustasid ning ma olen lausa sõnatu ning liigutuspisarad katavad mu palgeid. Lisaks on viimasel ajal ka tõesti veidi raske hingata ja jõudu kuidagi napib.

Läksingi uuringutele ja vastused saabusid täna hommikul. Sa vana raisk! Süda ongi liiga suur ja surub kopsudele – sellest ka need hingamisraskused! Vähe sellest. Normaalsest suuremad on ka magu, põis, maks ja põrn. Aju ja veel üks koht seevastu on aga tibatillukesed!

Nüüd tean vähemalt mida ravima hakata ja no tõesti, veelkord siiras tänu teile muretsemast. Ilma teie abita ja toetuseta poleks ma tohtri juurde läinud. See on kindel! Kõige tähtsam on alati selgus ja nüüd kui tean, et miks ma enam joosta ei jaksa ning hingeldama kipun, ei tundugi enam asi sugugi nii hull.

Perearst käskis suitsetamise maha jätta?! On ikka napakas!