26 mai 2016

"Loomapiinaja Rando Randma seisis jälle kohtu ees! Sedapuhku jubainimese piinamise pärast!"

„Kassil on valus kui talle nael silma lüüa“, üritasin seletada kunagisele rahvasaadikule.
„A-ha-haa, kas on üldse tõsiteaduslikult kindaks tehtud, et kassid valu tunnevad?“, kostis tema vastu.
„Loomapiinajaid tuleb karmimalt karistada!“, nõuavad paljud inimesed.
„A-ha-haa, see pole prioriteet ja pole tõestatud, et see loomapiinamisi vähendaks“, laulab justiitsministeeriumi ühendkoor rõõmsal häälel.
3859939t100h0d63„Ameerikamaal tehti kindlaks, et kõik sarimõrvarid ja jäledad retsid alustasid oma karjääri just loomade piinamisest enne, kui inimese kallale läksid“, manitsevad loomakaitsjad.
„A-ha-haa, meie ei ela Ameerikas ja eestlasi need kahtlase väärtusega uuringud ei puuduta“, on kohtunike kindel seisukoht ja nad määravad jõhkarditele lausa naeruväärseid karistusi rahulikult edasi.



Rando Randma, ehk uue nimega Rasmus Lember tundub viimase väite tõestuseks käravat küll, sest mitmeid loomi teise ilma saatnud vennike annab ohvrile korraliku koslepi, seejärel võtab juba tuki välja ning lubab viimase ka ää tappa! Ja miks ka mitte? Mitme looma tapmise eest määrati talle ju 2 kuud tingimisi, millest ei pidanud ta kinni istuma poolt sekunditki. Ka inimese peksmise ja „relvataolise esemega“ ähvardamise eest tuli tingimisi laks - 7.aprillil välja antud kohtuotsuse resolutiivosas on kirjas igatahes nii:
„Liitkaristuseks mõista 1 aasta 7 kuud 7 päeva vangistust, mille kandmisest jätta Rasmus Lember Viru Maakohtu 30.09.2015.a. määruse alusel tingimisi enne tähtaega vabastatuks katseajaga kuni 10.10.2016.a.“
„A-ha-haa, sedapuhku ma ju veel kedagi maha ei löönud ja õiglus võitis“, on Rando-Rasmuse Randma-Lember õnnelik leebe karistuse üle.
„Vahel vaatame taevasse, kas meil on aega veel,
kui ei ole siis seda millegi arvelt laename.
Meil on aega veel, meil on aega veel, 
kõigil on aega veel."
A28AC38F45BFC7E8F8FF7065620F3EE68197944E1C08CD0F61DB22F91E74BA4FLoodetavasti rahvakunstikollektiivi Põhja-Tallinn laul annab lootust meile kõigile ja aega on meil priskelt käes. Ometigi sõltub see üksjagu ka loomapiinaja Rasmus Lemberist, kui palju ta seda va ajakest suvatseb kellelegi meist juurde laenata...
„A-ha-haa, loll jutt ja niisama hirmutamine! Küllap see narkar oli ise ka süüdi või võlgu, et asjad käest läksid!“, mõtlevad nii mõnedki tagamaid teadvad tüübid.
"Ei tea, aga loodame, sest paganama kahju oleks ikka küll, kui see ajake ühtäkki tänu randosuguste karistamatule tegutsemisele otsa lõppeks!"