20 märts 2016

"Kevade saabumine"

Jehhuuuu, kevad on käes! Ma oma silmaga ise nägin kui ta siia jõudis ja eks nüüd hakka loodus lausa mühinaga tärkama ning loomulikult „tärkavad“ ka inimesed koos sellega.

Öösel polnud jälle õiget und ja varahommikul passisin akna pääl nagu tavaliselt. Pensskarite värk noh ja mida sääl majas ikke teha kui teised loodrid alles põõnavad. Ja nii ma seal siis passisingi - panin mööduvate autode numbreid kirja, vaatasin kelle masinast naabrinaine sedapuhku välja puges ja täheldasin kõik korralikult üles. Loomulikult jälgin ma väga põhjalikult alati ka taevast, sest vene lennukid ja UFO-d tiirutavad ju siin alalõpmata karistamatult riigipiiri rikkudes ringi. Õnneks taevaga oli täna öösel kõik korras ja midagi kahtlast silma ei hakanud. Igatahes tulnukad ja venkud meie vastu nüüd küll huvi ei tundnud. Silma jäi vaid see, et paar mitte just kõige kainemat varest lendasid tuigerdades pesa poole, aga nädalavahetusel käivad nad ikka pealinnas möllamas ja tõmbavad noka täis ...... Nii et üsna tavaline ja rahulik värk.



Ja siis korraga näen, et metsaveerel midagi toimub. Alul mõtlesin, et metssead tulid sügisel maha ununenud tuhleid nosima, aga võta näpust - kuidagi hoopis teistmoodi nägi see kõik välja. Läksin tõin magamistoast kiikri ja jäin hinge kinni pidades varitsema. Ja sealt see kevade va sindrinahk siis maadligi varga kombel hiilides ja roomates tuligi! Aga mul on kogenud silm ja mind juba ei peta ning sestap julgen täie veendumusega hoiatada Teidki - suur kevade on jälle Paunvere vahel käimas ja Maarjamaal laiamas!

Niisiis olge siis ettevaatlikud, sest nüüd hakkavad ju ka hormoonid möllama ja rahvas kipub ülepeakaela ää armuma! See on väga ohtlik! Iseäranis ettevaatlikud peaksid muidugi olema kogenematud noored, aga eks ka eakamatel tasub rahulikumalt võtta. Ja tähelepanu need pered, kes elavad äärelinnas või isegi veidi väljapool linna – ärge laske, ma kordan, ärge laske oma võsukesi nüüd kuu-paar omapäi enam jõlkuma, sest metsavaheteedel või põõsastes seisvatest ja kahtlases rütmis „kõikuvatest“ autodest, milles kevade saabumist tähistatakse, juba puudust ei tule!

Arvate, et pingutan üle? Ei ma pinguta ühti, aga kui tahate oma pesamunadele selgitusi jagada, et kiledalt kiljuvat ja Issandat appi kutsuvat paljast naist ei tahetudki ää tappa ning alasti mees polnud mingi jäle mõrtsuk, vaid uhke mõõga või vähemalt pistodakesega varustatud auväärt rüütel, kes printsessile appi tõttas, siia andke aga takka. Mina olen teid igatahes hoiatanud, aga ilusat kevadet siis hääd tuttavad, sõbrad ja võhivõõradki!