04 märts 2016

"Noor hobune tõsteti surmasuust jalule"

5118935t100h8356Täna, nädal hiljem kui lubati, ilmus siis lõpuks ka see hobulugu ära, millest mõnda aega tagasi väheke kribasin:
http://parnu.postimees.ee/3605989/noor-hobune-tosteti-surmasuust-jalule
Mina nimetaksin seda üllitist üheks "araks, anonüümseks, mittemidagiütlevaks vedelaks pasaks", mis midagi ei muuda ega kedagi ehmata. Eriti tore on see, et artikli superstaar on sama vetkeskuse boss, kelle alluv poolsurnud looma sisuliselt terveks tunnistas! Samas ega maakonnalehelt saagi ju kriitilist lugu oodata - kõik ju puha tuttavad-naabrid-sugulased ja kuidas sa ikka omadele käru keerad? Lisaks pole vaja ametnikke ka siis kottida kui sul endal loomad on ja VTA neid kontrollimas käib. Puhas enesetapp ju, sest ettekirjutisi hakkab tulema kut Vändrast saekaudu! Selles mõttes saan ma sellest argusest aru küll.

No ja mida me siis lugeda saime? Ikka seda, et noored loomasõbrad ei teadnud mida suksukesele süüa anda ja hobuse verepilt oli seetõttu natuke korrast ära. Lastele mõeldud uneloo lõpp on aga positiivne - obene juba kepsutab ringi ja saab varsti vanasse või uude kodu tagasi. Ilus, lihtsalt ilus! Mitte poolt sõna sellest, mis seisus vaene loom tegelikult oli ja milliseid vaevasid ta taluma pidi. Ametniku väljastatud tervisetõend vaikiti ka maha. Üldjoontes ma üldse ei imestaks kui hobuse omanik ükspäev päästjat süüdistama kukub, a la ta ise mürgitaski mu kalli hobuse ää, sest tahtis seda enesele saada! Poleks esimene kord ja nii on juhtunud siin Maarjamaal varemgi!
12767783_10205227931993174_1813580000_nAsjaosalised tegelevad edasi ja ütlesid, et kõik on kontrolli all ning õiglus seatakse jalule. Loomakaitse Liidu sekkumist nad jätkuvalt ei soovinud, sest juba sellest, et ma siin väga-väga põgusalt kirjutasin, tulnud niipalju jama, et nüüd nad peavad teabenõuetega jamama hakkama!? Milleks teabenõue kui avaldus oleks vaja pollarisse teha? Samas kui seal ka töötavad naabrid-koolivennad, siis poleks tolku sellestki. Tahaks loota, et nad siiski valdavad teemat ja asju päris tuksi ei keera. Kes tahab aga näljutatud nõrkenud hobusest fotosid näha ja end looga rohkem kurssi viia, siis saate teha seda siin: https://www.facebook.com/amymurka/posts/10205305547693518
Mina aga riskin teha nüüd tänamatut tööd ja ennustan kuidas see lugu lõpeb:
Punkt 1. Hobune tagastakse väärkohtleljatest omanikele ja nad ei saa mingit karistust. Lisaks ei tasu nad ka ravikulusid.
Punkt 2. Ametnik jääb pukki ja vastutab maakonna loomade heaolu eest kuni pensini välja.
Oi pagan, kuidas ma loodan praegu, et ma eksiksin ja seda täiesti siiralt.