23 september 2015

"Savisaar võeti kinni! On see vast uudis!"

„Savisaar võeti kinni!“, see on vast see uudis, mis peaks summutama rahva pahameele nii mugavuspõgenike tuleku üle kui juhtima tähelepanu kõrvale ka Tallinna Sadama hämaratelt miljonitehingutelt. Peavoolumeediale on teema ette antud ja isegi kui Venemaa peaks ülehomme Soome vallutama, siis sellele pühendatakse vast viiendal leheküljel kolm rida. Hea kui sedagi.

Aga kuidagi väga veidralt tuli see suure pauguga kinnipidamine– pasunad hüüavad, pressikonverents ja puha, poliitikud ja isegi president võtavad kõik sõna „a la Kapo tubli-tubli, Savisaar paha-paha!“  Jätab kuidagi väga libeda mulje ja mis kõige huvitavam, nägite vast isegi, et Hundisilmal oli kogu meediaarmee kohal. Täiesti hämmastav ettenägemisvõime või kuidas?



Kapo töötab ju väga salastatult ning „vihjeid“ ei anna. Sama kehtib ka proksi kohta ja siinjuures võib vaid kõikide väljaannete toimetajatele austust avaldada, et nad raskuste kiuste suudavad müstilisel kombel  „õigel ajal õiges kohas“ olla. Võib-olla aga saadeti ka kõikidele väljaannetele siiski „salaoperatsiooni“ toimumise kohta pressiteade ja loodetavasti näeme siis ka tulevikus online reality-show’sid otse sündmuskohalt.

Lisaks nagu välja tuleb, siis salakaamerad olid paigutatud nii linnapea tööruumidesse kui ka koju. Huvitav kas neid tehnikavigureid võib leida ka presidendi vetsupotist või peaministri koiku alt ja teistegi omavalitsustegelaste juurest? Küsimusi oleks mõistagi teisigi, aga küllap me ei ela siiski veel politseiriigis (naer saalis) ja kaamerate paigutamise paadunud korruptandi juurde tingis jällegi müstiline ettenägemisvõime ning läkski täppi, pätt jäi vahele!

Arvatavasti mõistetakse Ets  õiglase ja ilmeksimatu Eesti kohtusüsteemi poolt süüdi. Oleks ta moslem või vähemalt pedegi, siis oleks veel lootust, aga momendil on süüdi mõistmine suhteliselt kindel värk. Ma ei jaga poliitikast tühjagi ja seni olen oma hääle andnud ikka rohelistele ehk elusloodusele. Savisaarega olen kohtunud üsna mitmel korral ja tegemist päris laheda vanaga. Kindlasti on Edgar ka tark ja nüüd mõnesajatuhande  euroga orki lendamine tundub kuidagi liiga hale ja rumal. Ka uskumatu, sest  vennike on ju olnud alati mitte luubi vaid lausa teleskoobi all! See selleks ja oleks ta näiteks 10 milli kõrvale pannud, siis juhiks ta praegu ilmselt Euroopa Liidu tegemisi. Oleks ta kilekottides erakonnale raha tassinud või Ansipi ämmaga äri ajanud, siis istuks ta samuti hoopis kõrgemal kohal, aga mnjah ………….? Võib-olla läks ülbeks, võib-olla lavastati süüdi, küsimusi muidugi jagub.

Tõenäoliselt tuleb põhjaliku juurdluse käigus välja ka see, et tegelikult koksas Kennedy maha kommunistlik noor Savisaar, mitte Oswald. Aga minu küsimus oleks hoopis see, et „Kes tappis Savisaare?“  Loodetavasti nii siiski ei lähe, sest Savikat on paarikümne aasta jooksul trukitud nii kõrva kui ninna, nii suhu kui silma, aga ta on ikka elus. Hämmastav! Mul enesel hakkas tervis pärast aastapikkust suhteliselt leebet keppimist küll täiega jukerdama, aga ses mõttes on Savisaare stressitaluvus ikka imetlusväärne ja küll ta välja veab! Mina vähemalt küll ei tahaks lugeda valitsejate ja leheneegrite järelhüüdeid:

„Oli tore mees ja väärikas vastane, aga õigluse mõõk võidutses ning pätt sai teenitud palga!“

Jeesuse sõnade kohaselt võivat kivi visata vaid see, kes ise patust vaba ning saigi munakaga vastu kuplit! Viskajaks mõistagi ta lihane emme, kes igasugu jamadest prii, mis prii. Nii et Eesti poliitikud pangu parem oma targutavad mulgud kinni ning ärgu toppigu omi „ausaid“ nägusid kaamerasse, sest olen üsna kindel, et Püha Neitsiga võrreldes on te va variseride süükoorem nii suur, et enne läheb Issanda päike looja kui nende loeteluga ühele poole saame!