12 aprill 2018

"Koeraärikas jääb pooleteist tunni pärast Helsingi sadamas kohe vahele!"

19.30 sõitis Soome kodanik Antti Markku rahulikult Tallink Megastari pardale. Lastiks koerakutsikad. Eile lugesin kokku 13 koeralast, aga ilmselt võttis ta neid mujalt juurde.

Vaktsiinid on tehtud eilse kuupäevaga Jõgeva loomakliinikus. Sealt väljastati ka lemmiklooma passid. Järvamaa veterinaarkeskus andis täna mehele ka vastava sertifikaadi loomade veoks, aga täna ei tohiks ta teps mitte laevale minna!

Kas kõik oli ka seaduslik uurib juba VTA peamaja, kellega sedapuhku koostöö sujub imehästi. Eile teatasin ka politseile ning sadamasse jõudsime patrulliga pea ühel ajal. Tõesti väga hea suhtumine ja koostöö, kuigi alul oli parasjagu segadust, kes mida ja kuidas tegema peab.


21.30 võtab Soome toll mehe rajalt maha. Mees ei tea sellest antud momendil veel midagi. Kui hästi läheb on tal lisaks Soome ametnikele vastas ka YLE telekaamera ja Rekku Rescue loomakaitsjad. Vähemalt üritasin nii sättida. 

Soomlastega on aga see häda, et nad notivad sellised kahtlased loomad pikema jututa maha. Minu palve oli, et tagastagu koeralapsed parem Eestimaa Loomakaitse Liidule ja olen valmis kasvõi esimese laevaga neile järele sõitma. Tõenäoliselt saadetakse mees oma "väärtusliku laadungiga" eestisse lihtsalt tagasi ja siin ootame teda lilledega juba meie.

ELL Loomapääste-gäng on läinud sõnadelt ehk teavitamiselt tegudele ja oleme puistanud viimase paari kuuga üsna edukalt juba kolme "kutsikatehast". Siia lisanduvad veel kokkulepped üksiküritajatega, kes paari-kolme kaupa potentsiaalselt haigeid loomi parseldavad. Kui nad kokkuleppeid täidavad, siis me neid ei avalikusta, aga vastasel juhul süüdistagu juba ennast!




Kutsikaärikate avastamine on aeganõudev tegevus, mis nõuab üksjagu madala profiili hoidmist ja "mängu jälgimist" enne kui litaka ära paneme. Ega see äri otsa lõppe, aga vanad ajad on möödas. Müüge omi koeri kui tahate, aga tõstke hinda ja käige vähemalt arstil ära. Kui ka toitmine ja pidamistingimused korras on, siis mul pole taolise äri vastu midagi. 

Eile muidugi süda tilkus verd, sest vaesed kutsikad olid palavas kaubikus 6-7 tundi puurides sita sees ilma söömata ja joomata. See ei ole okey, aga sekkuda ma ei saanud! Kutsikaärikate-lohel oleme viimase paari kuuga seega juba neli pead maha raiunud, aga need kasvavad koheselt asemele. Neverending story, aga lahinguväljal siis näeme, raisk!"

Tänan kõiki abilisi ning PPA ja VTA ametnikke, kes sedapuhku oma tööd väga hästi tegid! Eks näis kuidas läheb ja annan teile ikka teada. Püsige lainel!