05 aprill 2018

"Eilsele päevale joon alla!"

Mustvee ristist leitud väike koerake on kodus tagasi ja aitüma kõigile jagajatele. Muide, ta on 18 aastane ja pole ka mingi ime kui silmanägemine alt vedama hakkab!

2.aprilli kuulutus, mis pälvis tohutu pahameeletormi, sai ka oma lahenduse. Neitoni-nimeline kutsa läbis tervisekontrolli ja vabanes ka juba kaardu kasvanud pikkadest küüntest. Ei teagi kas asi oli suhtumises või eelmistes omanikes, aga uus perenaine teda kurjaks koeraks küll ei tembelda. Otse vastupidi - Neiton on totaalne hellik ning "kleepekas", kes vaid inimese juures tahab olla.


Kass Sebastianiga olid segased lood, sest uude korterisse teda kaasa võtta ei saanud ja seetõttu ähvardas kiisut mürgisüst. Siis mõtlesid aga omanikud ringi ja väitsid, et kass jääb siiski neile ning õhtul kastreeritakse juba lausa ära ka!

Asi tundus kahtlane ja see oli üks põhjustest miks eile ka Läänemaale sõitsin. Mis siis selgus?

Omanik saavutas üürileandjaga tõesti kokkuleppe ja Sebastian võib rahumeeli Haapsalusse koos perega kolida. Ka kastreerimine oli kokkulepitud ja loomaarst Kaja pidi tulema nende koju ning operatsiooni 10 euro eest köögilaual ära tegema. Maal pahatihti nii käibki ja keelatud see pole.


See polnud aksepteeritav ja sestap tegime uued lepped. Sebastian on eilsest loomakaitse liidu kass, kes jääb sinna peresse nö hoiukodusse ehk ühtki teda puudutavat otsust ilma meieta vastu võtta ei saa ega tohi. Õuekassist saab edaspidi ka toakass. Esmaspäeval viib Kaija Paalberg kiisu arstile ja siis jätab ta isarõõmudega hüvasti. Lisaks saab temast ajutiselt minilõvi, sest väga "vilti" kasvanud kasukas tuleb pea täielikult maha pügada. Hiljem järgnevad juba muud protseduurid ja pere "tiksutab" jõudumööda, vähehaaval need kulunud ravisummad tagasi.

Läänemaa "koeratalus" virelevast 30-st koerast kirjutasin ka põgusalt ja selle teema juurde tulen kindlasti tagasi. Lisaks toidu- ja raviabile on plaanis seal ka väiksemad talgud, maha pidada, aga see sõltub juba osalejate arvust. Tänud kaasa elamast ja suur tänu Jõgevamaa perele, kes kiiresti Sebastianile uut kodu pakkus. Õnneks pole kiisud maamuna pealt kadunud ja leiame teile kiiresti uue sobiva nurrumootori.