17 märts 2018

"Halvad, halvad lood kutsikatega!"

Täna viisin viimased koerad kliinikusse ja üllatus oli suur kui seal taas üleeile "koertetehasest"päästetud kutsikaid nägin.

"Mida te jälle siin teete?", pärisin kõige pisemate eest hoolitsemise enda peale võtnud Anettelt.

"Kõhud on lahti! Usse tuleb eest ja tagant välja. Öö läbi oksendasid!"

"Siis on palavik ka kõrge. Kui palju kraadiklaas näitas?"

"Neljakümne kanti, ühel rohkem ja tema seis on väga kriitiline."



Tillukese taksilapse võttis enda juurde koju üks loomaarst, kes tagasihoidlikkusest oma nime palus mitte mainida. Ma siis ei tee seda, kuigi ma tahaksin teda nimeliselt tänada küll.

Nagu sellest kõigest ei piisaks, siis lõpuks selgus, et elu eest võitleval pisipõnnil on ka parvo-viirus! See tähendab kogu päästekontseptsiooni ümber vaatamist ja märkimisväärselt suuremaid kulusid, sest kõik koerad tuleb uuesti kliinikusse tarida ja üle kontrollida. Selle haiguse kohta saate lähemalt lugeda sellel lingil klikates.

"Ma ei anna alla ja võitlen ta eest ning hoian kogu öö pilgu peal", lubas toosama heasüdamlik loomaarst.

"Ole sa tänatud hea mees!"

Vaatasin täna liidu arveid ja väga olulist liikumist seal ei täheldanud. Küllap inimesed annetasid rohkem telefoni teel, sest nii on kordades mugavam. Paraku jõuavad need rahad Loomakaitse Liiduni alles järgmisel kuul. Sestap loodame jätkuvalt heade inimeste toetusele ning sellele, et Koerajumal eriti just nüüd meie hoolealuseid ei unustaks.


Ma senini olin vist üks vähestest, kes üritas "loomaärikast" inimlikust aspektist aru saada ning ta raskele saatusele kaasa tundis. Nüüd hakkab minus peitunud viha ja põlastus selliste tüüpide vastu taas üles kerkima. Kerige tõesti põrgu!

Kahel või lausa kolmel koeral tuli veel piima. Vähemalt ühe kohta ütles proua, et müüs tema kaks kutsikat pooleteist kuu vanuselt maha. Rohkem polevat keegi poeginud. Ei usu, aga selge on see, et vähemalt kaks potentsiaalselt viirusesse nakatunud koerakest võivad kas Eesti- või Soomemaal praegu oma elukese eest võidelda ja ka teisi nakatada. Odavalt tõukoeralaadse isendi ostnud inimese raviarved ületavad ilmselt paari-kolme kordselt looma maksumuse, aga see veel ei tähenda, et loomake ka ellu jääb! Vat selline "tore äri" siis!


Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225
(SEB)

Loomade ravi saad toetada ka annetustelefonidele helistades:

9000 777 (5.-)
9000 888 (10.-)


Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu. Eks me olime selleks ka natuke valmis ning sestap jagasime koeri hoiukodudesse teatava skeemi järgi. Ilmselt kõik need sajad ja sajad kodupakkujad hingavad nüüd kergendunult, et haiged loomad just tema koju ei jõudnud. Eks ole?

Pole hullu ja küll ka meie ükspäev natuke kergemalt hingame. Sinna läheb aga veel natuke aega ja enne on vaja need tillukesed hinged päästa. Küllap üheskoos ka päästame. Meie oleme igatahes valmis, loodetavasti koeralapsed ka. Mina tänan!