04 detsember 2017

"Uus direktiiv tagab kassidele suuremad vabadused"

Paljud ei tea, aga eelnevatel aastatel on advendiajal Euroopa arestimajad pilgeni täis olnud kiisusid, kes ulakust tegid. Mida neile siis süüks pandi? Eks ikka jõulupuude ümber ajamist, kuuseehete lõhkumist ja aknalauale paigutatud sussidesse pissimist.

Alates tänasest jõustus aga uus direktiiv, mille kohaselt pole enam tegemist kriminaalkuritegudega vaid kogu vastutus pannakse inimesele.
Määruse kohaselt tuleb jõulupuu nüüd põranda sisse kruvida ning ka laest peab olema see kinnitatud vähemalt 0,5 mm traadiga. Lisaks tuleb kasside vigastuste vältimiseks panna puu alla pehmed padjad. Ka jõuluehted ei tohi olla enam purunevad, sest võivad loomakesi ehmatada.

Mis puudutab aga susse, siis enam ei tohi sinna panna komme vaid paakuvat liiva või vastavaid kraanuleid. Lastevanematel palutakse oma võsukestele teha selgitustööd, et sussidest kommide otsimine on naeruväärne.

Kaheaastasel üleminekuperioodil lubatakse siiski lapsukesi edasi petta ja koos liivaga võib sussi sisse panna ka komme. Lastekaitsjate nõudmisel tuleb selleks puhuks aga susside kõrvale paigutada ka kaitsekindad.

Head advendiaega kallid sõbrad, mida iganes see tähendama peaks ja viige end ikka uue Euroopa Nõukogu määrusega varakult kurssi! Loodetavasti jäävad need eelmisest aastast pärit häbiväärsed ja kasse diskrimeerivad politseifotod viimasteks.