18 september 2017

"Pühapäeval Heiksiga teha võib kõike ehk uus kool avas uksed."

Pole saladus, et minu suurimad fännid on allameetrised poisid ja tüdrukud ning üle 65 aastased sulnid neiud. Ja tõesti, nende vanusegruppide esindajate ja loomadega olen ma alati hästi läbi saanud ja kenasti mestinud. Mina meeldin neile ja nemad meeldivad mulle! Lihtne ja loogiline, sest lastes on rikkumata siirust ja ausust ning neil natuke vanematel sulnitel neidudel elutarkust ja kogemust hea mees ära tunda. Endavanused ja vähe nooremad naised kompavad paraku pimeduses ja kui viisakalt mainida, siis on nad lihtsalt ohmud.

Sestap tuligi mõte, et kuna ma nagunii koolides esinemas käin, siis võiks ju hoopis ise "Valneri pühapäevakooli“ avada. Mõeldud tehtud. Endise esirohelise-sugused vaenajad näevad selle projekti oma suures tarkuses ja vimmas muidugi läbi:

„Valner on ikka tõeline lurjus! Vähe sellest, et ta loomakaitse rahad oma tasku pistab, siis nüüd tahab ta veel ka vaeste ilmsüüta laste pealt teenima hakata!“

„Aga algatame seaduseparanduse kallis, mis keelaks roolijoodikutel lastele lähemale kui 15 meetrit minna ning teeme ise kooli ja saame selle papi omale“, hõiskab esirohelise-suguse elukaaslase-sugune olevus õnnelikult oma rasvaste juustega mängides. „Me oleme haritud inimesed ja teadurid ning küll me selle harimatu matsi mutta tambime! Meie IQ vastu ta ei saa!“

„Tuleb vist teha jah midagi, sest see valner on läinud omadega ikka liiga kaugele!“


Nii kaua kui need ilma ainsama patuta „inimkonna au ja südametunnistused“ seadusparandusi nuputavad, kasutasin mina aga juhust ja esimene pühapäevakool avas eile uksed. Üritus oli pop ja lapsi tuli kohale lisaks Harju- ja Läänemaale ka Pärnust ning Tartumaaltki. Äge!

Ja tasus tulla, sest muuseas said lapsed teada, et Jeebus oli tegelikult naine ja maakera on täitsa päriselt hoopistükkis kolmnurke, mitte lame või ümmargune. Lisaks vaatasime pilvi ja tähti ning põnnid said astronoomiast esimese ülevaate.

„Vaadake seda pilti, kus see nilbik pani käe noore tütarlapse jala peale! Pedofiil raisk!“, läheb proua Rasvapea endast välja.

„See on tõesti liig“, käratub habetunud ja sama kasimatu välimusega metsjeesus. „Nüüd taotleme uuringu tarbeks riigilt raha! Laste kaitseks nad peavad andma!“

„Millise uuringu tarbeks kallis?“, küsib proua Rasvapea

„Loomakaitsjat eraldab lapsepilastajast vaid imetilluke samm!““

„Issake, ma olen sinust vaimustuses kallis! Sa oled nii tark! Ja siis nad peavad veel seda Einsteini geeniuseks!“ hüpleb provva jalalt jalale ja sügab aastatega aina suuremaks paisunud kannikat.


Me ei lasknud nendest tühikargajatest endid muidugi segada ja eilne koolipäev lõppes põllul kepslemisega. Sel ajal mõtlesime ka lastelaulule ja -tantsule „Me lähme rukist lõikame“ uued sõnad ning lapsevanemad võtsid kaasajastatud uusversiooni „Me lähme õllet pätsama“ kestvate ovatsioonide ja kiiduavaldustega vastu.

Päev lõppes rämeda grilli ja krõpsude söömisega ehk ka tervisliku toitumise alused said korralikult läbi võetud. Pärast kehakinnitust on „Valneri pühapäevakoolis“ kombeks loomulikult palvetada ja praegu võivad sellega ühineda ka kõik teised lapsed ja nende vanemad. Ja nüüd kõik üheskoos:

„Aitäh Jumalale heale,

et Sa andsid süüa,

sellisele seale!“

Õhtul olime kõik rampväsinud, sest koolipäev sisaldas ka kehalist kasvatust ning sedapuhku keskendusime keelelihaste treenimisele.Lapsed olid rahul! Nende vanemad ka ja üksmeelselt tegid nad ettepaneku, et nii hariva kooliprogrammi maksumuseks ei tohi olla tuhat eurot kuus ja tõstsid selle kümne tuhande peale. Mina va rahaahne pätt viskasin alandlikult pilgu maha ja soostusin „vastumeelselt.“!

„Säh sulle dollariroheline! Või pruunpükslane või kes sa iganes momendil oled. Mine nüüd kadedusest päriselt ka roheliseks ja räuska nii, et terve ilm vastu kajab!“


Eelregistreemine on küll lõppenud, aga veel on saadaval viimased 1500 kohta. Kui Su lapse tulevik ja haridus on sulle tähtsad, siis saada ta „Valneri pühapäevakooli!“ Kiirustage lapsevanemad! Kiirustage!