18 juuli 2017

"Võit! Kaotus? Või siiski võit! Kohus käseb Bimbo näljutamist uurida!"

"Võit! Võit! Võit!", hõiskasin mõni aeg tagasi Bimbo lugu kirjutades kui riigiprokuratuur tunnistas Eestimaa Loomakaitse Liidu kaebeõigust antud keissis. 

Juriidika on peen ja tavainimesele mõistmatu. Mulle ka, sest kogu aur läks selle va "kaebeõiguse" üle arutamiseks. Loo peakangelane ehk kogu oma pika elu näljasena lühikese keti otsas virelenud Bimbo kannatused olid sajandajärgulised.

Pidu ei kestnud kaua, sest Põhja ringkonna abiprokurör Natalia Duškina avaldas seepeale arvamust, et koera näljutamine polegi tegelikult looma julm kohtlemine:

"On see eit napakas või? Või äkki on tegemist lausa loomavihkajaga?! Ja taolised töötavad prokuratuuris!"

Ei hakka kõike taas üle kordama ja kes pole Bimbo juhtumiga kursis, lugegu mu vanemaid blogipostitusi:

http://heikivalner.blogspot.com.ee/2017/04/bimbo-17-aastat-ketielu-ja-tuhja-kohtu.html

http://heikivalner.blogspot.com.ee/2017/04/sarnased-koerad-uksuhele-sarnased.html

https://heikivalner.blogspot.com.ee/2017/04/abiprokuror-natalia-duskina-jatan.html

https://heikivalner.blogspot.com.ee/2017/05/voit-voit-voit-riigiprokuratuur.html

https://heikivalner.blogspot.com.ee/2017/06/abiprokuror-duskina-riigiprokuratuur.html

Viimases loos saite lugeda kuidas proua Duškina meelest oli Bimbo näljutamine täitsa normaalne tegevus. Riigiproks oli sama meelt. Aga me oleme Loomakaitse liidus nagu kaktused pees või nagu hagijad, kes jälge ajavad ja niisama käega ei löö. Me kaebasime nüüd juba kohtusse. Teadmiseks, et kohtu poole saab Eesti riigis pöörduda vaid advokaat ja "loomakeissides" on liitu väga oluliselt aidanud advokaadid Keijo Lindeberg ja Ilo-Hanna Keres. Müts maha ja sügav kummardus nende ees, et nad ka loomade eest seisavad!

Ja nüüd tuli ka kohtult vastus, mis lausa silma märjaks võttis. Toon Teieni hea lugeja vaid resolutsiooni osa, et teid selle juriidilise plämaga mitte hulluks ajada:

"RESOLUTSIOON

1. Tühistada Riigiprokuratuuri 19. juuni 2017. a määrus kriminaalasjas nr 17231500456 ning kohustada Riigiprokuratuuri alustama kriminaalmenetlust KarS § 264 lg 1 p 3 tunnustel.

2. Eestimaa Loomakaitse Liidu esindaja vandeadvokaat Keijo Lindebergi kaebus rahuldada.

3. Määrus ei ole vaidlustatav."

Ühiskonna meelsus ja arvamused kujunevad imetillukeste sammukeste haaval ja üliaeglaselt. Sama käib ka õigusruumi kohta ja seda tõestab ilmekalt seesamune nn Bimbo-keiss. Mina ise olen küll õnnelik, sest see rajab teed ju ka teistele näljutatud loomadele õigust saada ning Bimbo, va õnnetu hing pani nii mõneski mõttes verstaposti maha. Aitäh Piret! Aitäh Pille! Aitäh Keijo! Te olete vägevad!

"Võit! Võit! Võit!", tahaksin jälle kõigile kuulutada, aga hoian end tagasi, sest uurima hakkab ju Duškina! Miks taolise maailmavaate ja väärtushinnangutega empaatiavõimetu inimene elushingedega seotud asju üldse uurib? Ta peaks uurima palgivargusi või teisi taoliseid kuritegusid!

Muide, abiprokurör Natalia Duškina on end tõestanud ja näinud vaeva selle nimel, et saada "Loomavihkaja 2017" tiitli omanikuks. Seda on teinud ka Tapa Gümnaasiumi direktor Elmu "pääsupesad kukkusid ise alla" Koppelmann. Kumb teie arust suurem loomavihkaja?