26 mai 2017

"Pärnus vajas üks isemoodi lind abi. Kes too sihuke on?"

Varesepojad on pesast väljunud ja see toob alati kaasa ka massilise telefonikõnedelaviini:

"Tule appi lind on hädas või kuhu ma pöörduma peaksin?"

Pole neil enamasti häda miskit ja las aga tuterdavad kui just sõiduteele ei vantsi. Vat sealt võiksite nad küll minema toimetada või ää peletada.

Hullem aeg on aga ees ja siis on vast küll targem telefon välja lülida, sest nii kui enamus linnulapsi juba maapinnal esimesi samme teevad, läheb infotelefonil lahti juba täielik hullumaja puhvet!

Eile õhtul kirjutas mulle aga Kristina, kes valutas südant ühe isemoodi linnu pärast. Ja nimelt lamas ühel Pärnu haljasalal vägagi isemoodi lind, kes isegi koerte peale minema ei lennanud.


"Tal on kindlasti midagi viga!"

Sellele võiks vastata nii ja naa - tervislikus mõttes polnud tal midagi viga, aga jännis oli ta küll ja inimese abi kulus marjaks ära. Vastavalt juhtnööridele toimetasid tublid noored linnukese vee äärde ja probleem oligi lahendatud. Hiljem Kristina kirjutas:

"Lind sai vette ja rõõmsalt sulistas minema!"

Tänud Kristinale ja Hardyle ning nagu isegi näete, siis abi loomale või linnule on kõige kiirem kui ise käed külge panna ning mitte oodata, et keegi tuleb ja probleemi lahendab.
Enne muidugi tasuks nõu küsida, et suure abistamise tuhinas hoopsi kahju ei sünniks.

Olgu mainitud, et väga paljudele on see suleline võõras. Vanasti oli neid rohkem, aga nüüd on tegemist siiski sellise linnuga, kes väga tihti linnadesse kolinud ilmarahva silme alla ei jää.

Talle on pandud hulgaliselt rahvapäraseid nimesid ja üks neist on "kakerdaja". See nimi on ka igati põhjendatud, sest jalakesed on tal suhteliselt suure kere "lõpus" ja seetõttu ta suurem asi kuival maal liikuja pole.

Kes see imeline lind siis on? Ja ärge üldse üritagegi kuulsa ornitoologi hr.Googeli abi kasutada? Ahh võite ikka piiluda küll ja võtke seda kui loodusõpetuse tundi. Tegelikult ma ise piilusin ka, aga lihtsalt üritasin targem välja paista kui ma päriselt olen. Tegemist on järvekauriga. Täitsa tore teada ju! Eks ole?