17 märts 2017

"Heasüdamlik Phil otsib uut kodu!" - UUES KODUS!


Phili nimelise Tiibeti mastifi lugu algab pererahva lahkuminekust – perenaine vahetas elukohta ja jättis väidetavalt ekskaasale oma kaks koeramürakat. Ühe koeraga saab Soomes tööl käiv härra Timo suurepäraselt hakkama. Noorem Phil vajab aga rohkem tegelemist ja pühendumist kuid paraku Timol aega napib.

„Otsus ei tulnud kergelt, aga Philil oleks sellise inimese juures parem, kes ta jaoks ka piisavalt aega leiab“, ütles Timo raskelt ohates.

Nüüd ka selle imelise ja vahva koera lühiiseloomustus:
Phil on 2 aastane isane Tiibeti mastif. Ta on väga sõbralik ja naudib pikki jalutuskäike metsas ning mängimist. Võõraste suhtes on ta mõistagi algselt umbusklik. Peabki olema, sest tegemist on ju pesuehtsa valvekoeraga, kes oma territooriumi valvab ja ilma omanikuta võõraid sisse väga lasta ei taha.

Teised koerad Philile meeldivad ja siiani on ta kõigiga hästi läbi saanud. Kassidega koos elamise kogemus paraku siniverelisel tiibetlasel puudub. Kutsikaeas oli majapidamis küll ka kiisu-miisu olemas, aga palju ta sellest mäletab, on muidugi juba omaette küsimus.

Inimeste vastu Phil agressiivne olnud ei ole. Lastega kooselamise kogemus koeral puudub. Täpsem informatsioon juba Timolt endalt, kes muide puhastverd soomlasena räägib väga hästi eesti keelt.



Mina panen teile aga südamele, et mõelge ikka hästi läbi enne kui selle mitte just kõige lihtsama koeratõu esindaja enesele otsustate võtta – nii me ei tekita koerale kannatusi ja teil omal ka hulga lihtsam!