30 detsember 2016

„Selveri uuenduslik kalender“

Mees läks restorani ja vaatab hämmeldunult, et kõikidel kelneritel on rinnataskus lusikas ning püksiaugust turritab välja mingi paelake. Härra hakkas koheselt ühelt kelnerilt selgust nõudma:

„Miks teil see lusikas taskus on?“

„Vaadake härra, üks uuringufirma viis läbi uuringu ja selle kohaselt pillavad kliendid kõige enam maha lusikaid. Seetõttu ongi see taskus ja koheselt võtta ning tööviljakus tõuseb!“

„Aga milleks see paelake püksiaugus?“



„Sama uuringufirma kohaselt aitab see paelake aega kokku hoida, sest teine ots on seotud tilli külge ja nii saab ta kiiremini välja võtta. Kuna käed ei puutu „temaga“ kokku, siis pole vaja neid ka pesta ning aega kulub vähem ning jällegi tööviljakus kasvab!“

„Ahaa selge! Aga kuidas te tilli püksi tagasi saate ilma kätega puudutamata?“

„Ma ei tea kuidas teised teevad, aga mina kasutan selleks rinnataskus olevat lusikat!“

Nüüd siis teate, kui restosse sööma juhtute. Muide, sama uuringufirma tegi kindlaks, et inimesed kulutavad raha kõige meelsamini 10-dal ja 11-dal kuupäeval. Seetõttu muutiski Selver järgmise aasta kalendris eksperemendikorras detsembris kuupäevi ning pani kümnendaid ja üheteistkümnendaid kuupäevi topelt.

Rääkisin Selveri juhtkonnaga sellest edumeelsest ja kasumlikust uuendusest, mis Eesti majandust tugevalt elavdab ja nad lubasid õnnestumise korral, et juba 2018 aasta kalendris on kõik kuupäevad aastaringselt ainult kümnendad ja üheteistkümnendad!

Igati hea algatus ja mina hoian küll pöialt, et see õnnestuks!