26 detsember 2016

"Jõuluannetustest ehk loomi aidatakse ka ilma abi palumata!"

Jõulud on see aeg, mil rõhutakse palju headusele ja vaata, et lausa nõutakse, et „anna raha“ või muidu oled paha inime ja lähed otseteed põrgusse. See on üsna väsitav ja tüütav ning sestap esines loomakaitse liit tavapäraselt üsna lahjalt ehk nuiasime annetusi vaid digiekraanidel vilkuva reklaamiga. Sedagi tegime tegelikult esmakordselt ning varasemalt oleme seda va krabisevat küsinud ikka vaid juhtumipõhiselt.

Vaatamata sellele võeti meiega ise ühendust ja sooviti toetada loomade ravimist. Küllap on meie tegemised siis rahvale silma jäänud.

Näiteks Harjumaal, Kolgal toimus tänavu juba neljandat korda jõululaat, mis algas reedel ja lõppes pühapäeval lastele pühendatud päevaga. Laat toimus kohalikus tennisehallis, kus kauplejad, töötoad, esinemised ja kohvikud olid kõik ühes kohas.

Kohalike jaoks oli tegemist juba nn kohaliku talvesimmaniga. MTÜ Kolga Arenduse naised aga küpsetasid ning vaaritasid ja kogusid liidu toetuseks 200 eurot. Suur tänu teile - Ulvi Rand, Marika Mandre, Piret Kiple ja Marika Preiler.

Täpselt sama rada mindi ka BIG pangas, kus loomasõbralikud naised eesotsas Getter Madison'iga omi küpsetisi müüsid. Pangas töötab mõistagi väheke jõukam rahvas ning napi tunniga kogunes 350 eurtsi ringis.

Ka Bigi kõikse vägevam ja suurem boss tuli toidukottidega ja arvas, et taolist toredat üritust võiks teinekordki korraldada. Ise pankur, aga siiski inimene! Ma küll pakkusin, et nad võiksid mingid tühised 100 tuhat tagastamatut laenu anda, aga see igati tagasihoidlik ettepanek toetust ei leidnud. Nali naljaks, aga müts maha ja sügav kummardus!

Kaasaegse Kunsti Muuseumi kohvikus keerati ka tümakas põhja ja heategevusliku õhtuga toetati liitu 215 euroga. Igati korralik summa, sest tegemist oli tegelikult nö üsna väikese grupi koolikaaslaste ja sõprade tavapärase jämmiga, kuid sedapuhku rändas tulu loomade abistamiseks.

Asja korraldamise taga olid Henrik Rakitin ja Marten Limbach. Lisaks neile mängisid muusikat Ivar Murd, Hannus Luure Luurel, Varas Hüüru ja Johanna Tenso. Nagu isegi näete, siis tegemist puhta meeste pundiga, kel hinged hellad ja südamed õiges kohas. Nii et naised - jätke need nimed meelde!


Terve nädala korjasid ka Haapsalu Kutsehariduskeskuse noored annetusi loomadele ja seda nii toidu kui raha näol. Ühtlasi korraldati heategevuslik oksjon, mille tulu läks samuti loomade heaks. Annetatud oli loomadele nii süüa, kui ka mänguasju. Rahaline summa oli 235,48, mis on tegelikult väga suur asi, sest tegu on ikkagi õpilastega! Haapsalu kutsehariduskeskuse huvi- ja infojuht Marit Sillat ütles, et kindlasti tahavad nad kunagi veel midagi sellist teha.

ELL Lääne-Eesti regiooni juht Kaija Paalberg:

"Omapoolsed tänusõnad lisan veel Coop Eestile, kus olid samuti üleval kogumiskastid. Lisaks Koertekeskus, kes toetas sellel aastal kasse ning annetusena tuli nii tekke, patju kui ka toitu. Veel saadan kallistused Kata pood Haapsalus perenaisele, kes samuti hoidis poes kogumiskaste ja pakkus ise Alliklepa kassikoloonia kiisudele oma poes pildi ja kuulutuspinda, et leida neile kodusid."

Heasoovlike inimesi oli muidugi kordades rohkem ja nii mõnedki projektid jõuavad juba järgmisel aastal tühipaljast mokalaadast palju kaugemale. Eriti hea meel on mul ühe projekti üle, mille meie oma Katrin Toome orgunnis, kuid sellest ma täna veel pikemalt ei pajata. Las jääda midagi järgmisesse aastasse ka ning juba järgmisel nädalal kergitan veidi saladuseloori.

See on kindel, et 29. jaanuaril ootab Eestimaa Loomakaitse Liit lapsi ja nende vanemaid ühele ägedale üritusele ja oleks igati kaval sellele pühapäevale siis muid tegemisi mitte planeerida.

Nii minu enda, kui liidu nimel suurimad tänud kõigile headele inimestele, kes suudavad oma ninaotsast kaugemale näha ning ka kõiki linde-loomi elusolenditena tunnustavad ja kohtlevad!