15 detsember 2016

„Jõelähtme koer elas raske operatsiooni üle ja pääseb homme kodusele taastusravile!“

Eilset päeva sai alustatud heade uudistega ja jätkan täna samas vaimus. Jõelähtmel auto alla jäänud ja väga raskelt viga saanud koeratüdruk elas operatsioonid vapralt üle. Jummel tänatud!

Tagumist käppa lappida ei õnnestunud ning sestap tuli luupea maha võtta. See on üsna tavaoperatsioon ja tema liikumist tulevikus ei takista. Põis on terve ja töötab. Ka toit käib korralikult läbi.

Esimeste käppadega on aga seesugused lood, et üks taastus, aga see, mis liigesest välja tuli, mitte. Kuigi tõenäosus on üsna väike, siis loodame siiski, et äkki see ikkagi hakkab ka mõne aja pärast imekombel funkama. Täiesti võimalik, sest iseenesest on suur ime juba see, et see kutsa üleüldse abi sai ja ellu jäi!

Praegu ta vaeseke veel päris ise jalule ei saa ning vajab inimese abi. See on ka loomulik, sest kui kondil ikka jupp ää saetakse, siis uus olemine tahab ju harjumist. Eks ta jätab muidugi praegu väga õnnetu mulje ja tiris isegi mu kivistunud südamega naiskalt pisara välja, kui ta mitmeteks-mitmeteks minutiteks ainiti talle otsa vaatama jäi. Ka see on suur ime, sest reeglina nutab Kats vaid siis, kui küüs katki läheb või juuksur soengu nässu keerab.

Imelise saatusega koerake ja tema päästmise lugu jäi silma ka TV3 uudiste meeskonnale. Kaameramees Urmas muidugi eriti vaimustunud polnud ja mühatas kohe autost väljudes:

„Kuradi Valner! Aastas korra näen sind ja siis tuled sa ka jälle mingi koerajamaga!“

„Ole parem vait! Ega mina teile ei helistanud vaid teie ikka mulle!

Reporteriks oli sedapuhku õnneks hää endine kolleeg ja väga-väga suur loomasõber Anna-Maria, kes ei torisenud üldse vaid elas kogu hingest koerakesele kaasa. Kuidas loo sissejuhatamine ehk telekeeli „stänneri“ tegemine õnnestus? Vat seda saate näha juba sellelt talumatult kehva kvaliteediga mobiilivideolt. Etteruttavalt võin öelda, et vaevatud ja hädine loomake läks talle nii hinge, et ta pillis nagu väikene plika!

"Appi! Ta ongi ju plika ja nüüd ma astusin küll ämbrisse!"

Mida täpselt opereeriti? Kes on need imelised naised, kes koera maanteele surema ei jätnud? Kuhu Jõelähtme kutsa taastuma läheb? Kui palju raha annetati ja mida loomakaitse liit "ülejäägiga" edasi teeb?

Kõigest sellest täpsemalt, koos vajalike intekatega aga juba täna õhtustes Seitsmestes uudistes! Nii vähemalt mulle öeldi, et lugu peaks täna eetrisse minema. Kui ka pärast telelugu selle umbes seitsme kuuse kutsika peremehed välja ei ilmu, siis hakkab Eestimaa Loomakaitse Liit talle uut kodu otsima.

Ja mõistagi tuleks siis ka nimekonkurss välja kuulutada. Kuna praegu on detsember ja advendiaeg, siis ma pakun, et Maarja Magdaleena peaks ju küll igati sobilik olema või mida teie arvate?