07 september 2016

Loomakaitsja Valner soovitab: „Tavalisest kodukanast saab teha lihtsatevahenditega värvikireva silmarõõmu!“



Meie looduses on vähe värve ja enamuse ajast domineerib hall ja selle erinevad varjundid. Seda on aga imelihtne muuta ning võtke oma koduaeda sibama näiteks kanad ning tuunige nad ümber.

dsc_0016Algatuseks ostke turult noor kana ja riputage ta kaelapidi pesukuivatusnöörile, kus ta peaks venima umbes 3-4 päeva. Seejärel võite ta juba erinevate neoonvärvidega üle värvida. Olgu mainitud, et taoline ühistegemine liidab väga nii suuri, kui väikseid pereliikmeid ja sobilik nii vanaisadele, kui lastelastele.




Kanale tuleb mõistagi juurde liimida sulepikendusi ja seejärel on vaja ta kohevilekloppida. Pole vaja vasta mainidagi, et seda tuleb teha piiratud jõudu kasutades ja loomasõbralikult.

Lõpetuseks võite kanale pähe liimida uhke krooni või kuldse kiivri ja värvikirev iludus ongi valmis! On oluline, et nöörile riputaks linnu mõni naaber või võõras inime ja siis hiljem tulete juba teie ja „päästate“ ta nö ära. See lähendab teid omakorda ka kanaga ja ta hakkab teie järele jooksma nagu kutsikas.

dsc_0015Lõpuks otsustasin samuti hakata räigelt raha teenima ja juba järgmisest aastast paiskan müüki tuunitud kanad. Esimene Elfriide-nimeline linnuke, kes pärast tuuningut ellu jäi, on teie ees ja tunneb end väga hästi.

Juba järgmisest kuust hakkan vastu võtma ka eeltellimusi. Kiirustage linnusõbrad, kiirustage! Ärge passige rohkem hallis tsoonis ja laske värvid oma kodudesse!