02 august 2016

Jaan Eensalu: "Munavargast metsloomad tuleb panna ketti!"




Jaan Eensalu on mõnus Lõuna - Eesti mees, kes ilmselt hanesid ja muid sulelisi peab. Haned-pardid-kanad ja teised taolised tegelased ning nende munad maitsevad lisaks inimesele hästi ka näiteks kährikutele.

1502319_1429506667278287_2144212397_oTundub, et ühe varganäost kährikkoera püüdiski vapper mees kinni ning kekkab sellega isegi internetis. Eks see teeb ju ikka tigedaks küll, sest ega selle Tartus asuva Teaduspargi kohviku pidamisest ju miskit välja tuleks, kui metsaasukad kõik munad nahka pistavad. Küllap mees seetõttu loomale nii karmi karistuse välja mõtleski.




Aga olgu olla kord ja vaatamata sellele, et Sa Jaan oled isegi minu Facebooki sõbralistis, olen ma siiski kähriku poolt ja pean tema eest kostma - Su teguviis on üks paras seatemp ja loomi ei tohi loodusest eraldada ega "ketikoertena" pidada. Kindlasti ütled nüüd, et Heiks ära jama! Kas tasub siis ühe mõttetu kähriku pärast inimestel tülli minna?

"Tasub Jaanike, ikka tasub!" ja sestap palusin juristidel keskkonnainspektsioonile vastav avaldus valmis vorpida ja see on juba teele pandud. Ära pane siis pahaks! Kährikkoerte koht on ikka metsas, mitte keti otsas sinu maalapil ja küllap saad sellest isegi aru. Oleme ikka sõpsid edasi või ei ole, aga ilusat suve jätku igal juhul!

Ülejäänud inimesed vaadake aga allolevat videot, kuulake seal välja öeldud Jaan Eensalu kommentaare ning mõelge ikka kaasa! Kas munavargast ja tibutapjast kährikkoera karistus peab ikka just selline olema?