11 juuli 2016

„Ärge solvuge nii palju!“

_MG_5381Kas olete tähele pannud ühte huvitavat asja, et kui mingi x-lugu räägib mingist x-probleemist, siis kommentaariumis jahvatatakse hoopis millegi muu üle. Näiteks kui artikkel räägib liiklusõnnetusest, siis päris kindlasti leidub keegi, kes süüdistab selle tekkimises Savisaart või Rõivast ning lahmimiseks lähebki. Või kui arutletakse metsjäneste populatsiooni kahanemise üle ja kogemata kombel on kirja läinud vale kromosoomide arv, siis kommentaariumi põhiarutelu ei lähe enam metsjäneste väljasuremise põhjuste selgitamisele, vaid sellele, et artikli autor on lihtsalt idioot , kes ei tohiks üldse sõna võtta!



Nii läks ka eile, kui kirjutasin karbitäiest kassi-ja koerapoegadest. Mu head sõpra ja „sadu tuhandeid teisi naisi“ solvas, et ma julgesin mainida menstruaaltsüklit ja sellega kaasnevat. Õukei, see teema on siis TABU, sest kohe teadis järgmine sõber, et mehed üleüldse ei tea, mis on VALU ja hormoonid. Loomulikult ei tea mehed ka mis on armastus, lapsed jne jne. See on naiste pärusmaa! Sain aru!

Järgmises kommentaaris solvus idavirumaalane, et nimetasin Jõhvit gorod-geroiks ja Vene linnaks. Kärmelt anti seal ülevaade geograafilisest ja poliitilisest seisust Ida-Virumaal. Aitäh ja andke mulle andeks!

Üleüldse see lugu solvas paljusid – naisi, kasse, koeri, idavirukaid, vetametnikke, konkreetset kiljatajat, kes pahatahtlikult netiavarustes loomakaitset sarjas. Ja loomulikult ka memme, kes siis kassipoegi ja kutsikaid karbis müüs.

Täna öösel ma ei maganud vaid lugesin üles asju, mis mind solvavad. Jõudsin hommikuks sinna kuskile kahe miljoni kanti. Eile näiteks solvas mind ühe naise kleit, milles olid Nõukogude Eesti lipuvärvid! Kas selle nõukavõimu ihaldaja eesmärk on sülitada küüditamisohvrite järglaste hinge?

Nädalavahetusel vaatasin ühte näidendit ja leidsin sealt 241 meessoo väärikust otseselt ja kaudselt alandavat vihjet ja sõna! Mida kuradit! Lisaks solvavad mind lastekaitsjad ja kogu haridussüsteem. Nende arust ma olen täielik idioot ja kasvatan lapsi valesti. Aga küll juba nemad need vead parandavad ja suruvad TOORE JÕUGA lastele peale omad väärtushinnangud ja arusaamised, mis meie pere omadega ei ühti! Ma peaks olema tõesti lausloll, kui siia aina haigenevasse maailma veel ühe lapse sigitaksin.

Täna hommikul teen raadio lahti ja mida ma kuulen? Smilers laulab „5 kasti õlut ja pudel viina.“ Ja selle otsa kohe järgmiseks „Lähme sõidame!“ No tere talv! Ma üritan oma kolmeaastasest tsüklist välja tulla ja kaineks saada, niimoodi see aga kindlasti ei õnnestu! Lisaks Sal-Saller lausa kuritegelikult kutsub inimesi ju jooma ja purjus peaga sõitma. Ma ei ole ta peale solvunud, vaid lausa tige! Kas keegi võiks ja saaks Smilersi ära keelata või vähemalt nad maha lasta?

Või võtame Smuuli "Suvitajad.“ Tallinlasena olen ma väga-väga häiritud-solvatud-väljavihastatud ning pärast selle lugemist on mul tänini kõnedefekt ja potentsihäired! „Ma olen Tallinnast, ma maksan!“, see lause solvab südamepõhjani igat pealinlast! Ja mismoodi seal veel meie riigi pealinna 400 000 elanikku kirjeldatakse!

Siit ka soovitus. Ma pole mingi loomakaitse eestkõneleja. Pole kunagi tahtnud olla ja täna võtan raadiumis või televusseris sõna vaid siis kui just teist rääkijat pole. Ka ei kirjuta ma lehtedele rohkem artikleid – neid on 9 aasta jooksul juba vorbitud küll. Me oleme arutanud liidu juhatusega seda blogivärki. Ma võiksin selle avada ka ju täitsa mujal kui liidu lehel, aga see mõte on maha laidetud, sest probleemi polevat. Lisaks väheneks ka kodulehe külastatavus.

Sõbrad, üsna savi mida te minust kui inimesest arvate ja mõtlete. Andke mulle andeks. Seesamune suuvärk on toonud mulle elu jooksul nii häda kui viletsust, nii kuulsust kui lugupidamist. Ma võiksin ju lubada, et parandan ennast ja hakkan kirjutama väga valitud sõnadega üllitisi, aga see oleks vale. See poleks enam mina ja ega 51. aastast inimest enam naljalt ümber muuda. Lisaks muidugi see vaba sõna ja mõttevärk. Sestap ärge võtke isiklikult, aga kui te ikka kuidagi ei saa solvumisest üle ega ümber, siis ärge minge sinna neetud blogisse lugema, seda enam, et "suur hoiatus" on ju blogi esilehel olemas:

„Mida siit blogist lugeda saab?

Mõtteid ja tähelepanekuid nii elust kui loodusest. Hulgaliselt lugusid igasugu karvastest ja sulelistest, kellega oma loomakaitsetöös kokku puutun. Mõistagi pajatan enda lemmikloomadest ja nende tegemistest ikka natuke ka. Teinekord ajan aga niisama loba, ent loodetavasti oskab hea lugeja tõsi- ja lorajutul ikka vahet teha, ega võta humoorikaid vahepalasid puhta kullana.

Kuigi mu mõtted ja arusaamad ühtivad paljuski teiste loomakaitse liidu inimeste omadega, siis siin väljaöeldu jäägu ikka minu seisukohaks, mitte ametlikuks sõnavõtuks. Siit blogist ei leia te kindlasti hoolikalt valitud sõnu või ilustatud „kantseliiti“ ning kui asjad on ikka omadega pees, siis nii ma ka kirjutan. Kui see kedagi häirib, siis jätku parem järgnevad postitused lugemata ja jälgigu parem teiste loomadega tegelevate organisatsioonide poliitkorrektseid kodulehti.

Inimesed lindude ja loomade keelt ei mõista. Ei mõista ka mina. Ometigi on neil kõigil oma lugu rääkida ja püüangi neid siis ka teile edasi pajatada just täpselt nii nagu arvan ise aru saavat.

Head lugemist, mõelge ikka kaasa ja ärge pikka viha pidage!“