03 mai 2016

Valeri Larionov: "Tegelege inimestega, mitte loomadega. Kui inimeselläheb hästi, siis saab ka loom hoitud!"

Valeri Larionov: "Tegelege inimestega, mitte loomadega. Kui inimesel läheb hästi, siis saab ka loom hoitud! Looma asju kajastatakse iga päev, hakkab tüütuks muutuma. Jään ikka selle juurde, et inimene on loomast tähtsam!"
Nii arvas täna keegi „inimese kõige suurem sõber“, Haapsalust pärit Valeri Larionov. Esimese hooga saatsin ta kuradile, sest ega jõua ju nende „loodusekroonidega“ lõpmatuseni vaielda. Ega nad nagunii aru saa ja kui mehel on seisukoht, et kassile naela silma löömine lahendab ta rahamured, siis seda juba ei muuda.
1918465_1049203195118110_5561945265678736152_nMa reeglina enam ei vasta sellisele "aga aafrika nälgivad lapsed, aga inimesed? "mölale, täna tegin aga erandi. Jagan seda ka Teiega:

"Absoluutne enamus inimkonnast elab sitasti ja vaesuses! Fakt. Ise me aga seda elukest ju korraldame ja kes on süüdi kui me lollid hakkama ei saa? Kindlasti mitte teised liigid.
Absoluutne enamus inimestest töötab inimese heaks ja inimese huve silmaspidades. Ka see on fakt! Ja siis ajavad mingid õnnetud loomad kedagi närvi? Veider!
Ajalehtede ja uudiste mahust on julge 98% inimese päralt ja siis ärritab üks loomaartikkel? Ja sugugi mitte iga päev pole selliseid artikleid.
Inimene on tähtsam...keegi pole seda vaidlustanudki ja eks oma nahk ole ikka meile kõigile just kõige lähemal. Kas üldse peab valima? Kumb sulle Valeri tähtsam on - kas ema või isa? Keda rohkem armastad, kas poega või tütart? Lolle küsimusi võiksin veelgi pärida. Samas aga võrdleme inimest näiteks mesilasega. Ilma selle putukata sureks inimkond nälga. Miks mesilane siis ometigi tähtis pole?
Ma olen elu jooksul tegelenud nii laste kui vanuritega ja mingi aeg ka invaliididega. Ometigi visatakse ette, et miks ma just loomadega jauran? Aga sellepärast, et kõik nagunii tegelevad inimestega ja loomad jäävad jalgu. Nad on on nõrgemad! Vaadake ise kui palju liike on see KÕIGE TÄHTSAM INIMENE välja suretanud ja suretab veelgi.
Ütlesid, et tehke inimeste elu korda, siis on ka loomadel hea. Kas loomade piinamine-näljutamine täidab kõik näljased kõhud, lõpetab sõjad ja inimkond saab õnnelikuks? Vaevalt küll!
Tegelikult ma arvan Valeri, et sulle ei meeldi loomad. Sulle ei meeldi inimesed ka. Millal Sa viimati näiteks lastekodule annetasid, suur inimesesõber Valeri Larionov?"
FOTO: Valeri Larinov/Facebook