21 mai 2016

„Martna vallavalitsus tekitab uut kassikolooniat!“

Haapsalust tulles sai ka Martnast läbi põigatud, sest seal hakkavat uus kassikoloonia tekkima. Läksin, nägin, aga üsna metsikud tüübid olid ja kätte ei saanudki. Muidu oli plaan üks-kaks tiinet emast pihta panna, aga eks vaatab järgmisel nädalal edasi. Homme tuleb sellest ühes zeitungis ka juttu, aga teen esmakordselt pattu ja lasen seda teil enne trükki minekut meie kodulehel lugeda:
13214905_1224335477591677_292866990_o„Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) poole pöördus Läänemaa Martna valla elanik, kes kurtis hulkuvate kasside terrori üle, kes rikkuvat inimeste vara ja urineerivat kõik kohad täis.Kodanik teatas veel, et on käinud ka vallavalitsuses rääkimas, aga sellele ei reageerita, kuna vallal polevat hulkuvate loomadega tegelemiseks raha ning väidetavalt on kõigil kassidel ka omanikud olemas. Inimene palus loomakaitsjate kiiret sekkumist.
13241485_1224335397591685_689137909_o Liidule teadaolevalt elab momendil Martnas, aadressil Kooli tee 8, kümne kassi ringis, nende seas 3 tiinet emaslooma. Esimene kiisu poegis eile õhtul suvalisele rõdule ja maja ette ning mõistagi šokeeris surnud kassibeebide nägemine eelkõige kohalikke lapsi. ELL edastas Martna vallavalitsusele märgukirja, milles meenutati, et hulkuvate loomadega tegelemine on otseselt vallavalitsuse ülesanne.
"Martna vallajuhtide lühinägelikkus ja tahtmatus probleemiga tegeleda, et raha kokku hoida, viib selleni, et järgmisel aastal me räägime juba kahekümnepealisest kassikarjast, mille likvideerimine läheb palju kulukamaks", ütles ELL juhatuse esimees Heiki Valner ja lubas järgmisel nädalal Martnasse sõita, kõik kassid ükshaaval vallavalitsusesse viia, et ühiselt kasside omanikud kindlaks teha. "Pole neil mingeid omanikke ja olen juba ette kindel, et nn "valla lemmikloomaderegistris" puuduvad nende kasside kohta igasugused märkmed!"