07 mai 2016

"Tahan kassi Tallinna varjupaigast ehk võimatu missioon jätkub!"

Missioon või eesmärgid on tähtsad ja need võivad olla igaühel meil erinevad. Avel on näiteks eesmärgiks päästa ära kasvõi üksainus kass Tallinna Loomade Hoiupaigast või tapamajast kui soovite. Senini pole see õnnestunud. Ometigi ei jäta südikas neidis jonni ja nühi või neljaks – kassi ta tahab ja selle peab ta ka sealt majast saama!
Kiiduväärt ettevõtmine ja kangust Avel jätkub. Ma ei imestagi, sest ta ema Õiega sai omal ajal nii ühe hoovi peal üles kasvatud kui ka samas klassis ka koolipinki nühitud ning küllap see geen on siis korralikult edasi antud. Ühesõnaga, käredad mutid mõlemad. Paraku on neil vastas sama käre tädi Lara, kelle missiooniks tundub paraku olevat võimalikult palju kiisusid kasti lüüa.

DSC_005873Võitlus hea ja kurja vahel jätkub ning eks näis, kumb siis sedapuhku peale jääb. Avele jäi Hoiupaiga kodulehel silma igatahes taas üks kass, kellele ta soovib kodu pakkuda. Paraku ka selle õnnetu hinge kätte saamine "verejanulise kolli" lõugade vahelt tundub võimatu missioonina. Ave kirjutab:
"Minu püüdlused aprilli alguses omale Hoiupaigast kassi võtta luhtusid ning kuidas lugu lõppes saab lugeda siit. Kohe peale seda lugu võtsime koos elukaaslasega oma südameasjaks päästa kasvõi üks kass Loomade Hoiupaigast ning pakkuda talle turvalist ja armastavat kodu. Meile jäi silma uus kass.
Mu elukaaslane käis ka Hoiupaigas 7ndal või 8ndal aprillil ning soovis kiisu koju tuua. Kuid talle öeldi et kass on antibiootikumide ravil ning paluti 11.aprillil tagasi helistada. Kassi aga ei näinud, olevat kuskil ravitoas vms. Töötaja väidetel pidi kass olema ikka veel karantiinis, kuigi teie kodulehel oli selleks ajaks kassi pildi juures juba vähemalt 10 päeva roheline linnuke, mis tähistab seda, et loom on valmis uude koju minema.
Helistasime samal päeval ka Rae valda ning sealt ei saanud me infot, et mis põhjusel kiisu ravil on. Küll aga teatati meile, et nende andmetel pidavat kass olema lõpptiine.
11.aprillil helistas mu elukaaslane uuesti teie Hoiupaika. Talle öeldi, et kassiga läheb vist kauem aega. Loomaarst ei olevat teda veel läbi vaadanud. Kui mu elukaaslane küsis,et mis põhjusel siis kass kauem Hoiupaigas peab olema, siis vastati, et arst peaks kassi üle vaatama ning ennem ei osata täpsemat infot jagada. Paluti hiljem uuesti helistada.
12.aprillil helistas mu elukaaslane uuesti Hoiupaika ja talle teatati rõõmusõnum, et kassil hoopis on 2 kassipoega sündinud (miks kohe Hoiupaiga külastuse ajal ei mainitud, et kass on tiine?) ning et see-tõttu vaja kassi hoida Hoiupaigas vähemalt kuu aega enne uude koju andmist. Kohe-kohe saab kuu aega täis, mis paluti meil oodata. Kuna aga teie Hoiupaigas on vähe kohti ning kodutuid loomi on nii palju, siis ma siiralt soovin kassile nr.160524 armastavat kodu pakkuda.
Loomade Hoiupaik on ju  loodud selleks, et kodutud loomad leiaks omale võimalikult kiirelt peale karantiiniaja lõppu uue ja armastava kodu. Ning just seda ma sellele loomale pakkuda soovin! Olen nõus tasuma loovutustasu. Kui vaja, olen nõus olema ka soovitud kassi poegadele hoiukodu ning tagama nii kassile endale kui ka tema väidetavale kahele pojale kõik eluks vajaliku, k.a arstiabi. Kassi ja ta poegade enda hoolde võtmisega suurendan nende ellujäämise võimalusi igas mõttes. Võimaldan omalt poolt kassile eraldi toa, kus ta saab rahulikult elada koos oma poegadega, kuni pojad on piisavalt valmis (nii vanuse kui ka tervise poolest), et minna juba uude koju.  Kassist endast aga saab armastatud täieõiguslik pereliige, kes juba on meie perele hinge pugenud, kuigi oleme teda näinud vaid pildi pealt. Tulevikus olen valmis pakkuma ka teistele kassidele hoiukodu, kui see peaks vajalik olema teie Hoiupaiga kassidel. Minu südamesooviks on päästa teie Hoiupaigast ära kasvõi üksainus kass, ning see soovitud kass on NR.160524"
Tallinna Loomade Hoiupaiga juhatajale saadetud kirja edastas Ave ka meediale. "Kõikide kasside hirm" - Larissa Kozõreva ka vastas sellele:

"Tere! Antud kassile on omanik valitud, ning põhjust muretseda pole. Ave, teie pole ainuke, kes selle kassi kohta küsis. Ehk kohe, kui anname kassipojad koju – kass läheb steriliseerimisele ja edasi – uude koju. Kass tunneb ennast hästi ning kannab kassipoegade eest hoolt", tervitades, HOIUPAIK.
Vat niimoodi käivad need lood seal varjupaigas - alul jookseb inimene jalad rakku, et soovitud looma saada. Aetakse mingi mula ka, aga siis säh sulle kooki moosiga - me leidsime talle uues kodu! Huvitav kus see uus kodu asub? Äkki vikerkaare taga?