30 mai 2016

„Gulf Eesti Esindus saatis kaks eakat valvurkoera hoiupaika virelema!“

õde 1 Kevad on aeg, mil kõik tärkab ja ka inimestes enestes ärkavad ellu uued ootused ja lootused. Kevadel tunneme totaalset energiapuhangut ja võtame ette suurpuhastused ning –koristused, mille käigus viskame ära nii talve kui eelnevate aastate jooksul kogunenud mittevajaliku kraami. Kevad on suurepärane aeg ka vanade koerte minema viskamiseks. Seda teatakse Gulf Eesti Esinduses imehästi!
Gulf Eesti esinduse, Laagris, Tänassilma külas asuvat territooriumi valvasid 2 õekest juba pikki aastaid. Kindlasti mõned arglikumad tegelased loobusid ka sulitempudest, sest karvased koeramürakad ajasid ikka hirmu naha vahele küll. Ega need sõbraliku loomuga kutsad tegelikult mingid erilised valvurid polnud, sest nad oleksid hoopis pättide üle rõõmustanud. Sellise mulje nad vähemalt mulle jätsid.

 
Täna neid enam seal pole, sest kutsad viidi firmade juhtide palvel Tallinna Loomade Hoiupaika. Ma ei tea muidugi, kes selles firmas asjade üle otsustab? Äkki oli hoopis kojamees julma otsuse taga, aga antud juhul polegi see väga oluline. Koerad seda vanuigi hülgamist muidugi ei mõista ja vaevavad pead – mida me küll nii halvasti tegime, et meid niimoodi karistati? Ei teinud te midagi halvasti kullakesed! Mõned inimesed on lihtsalt reeturlikud sitapead ja taoliste hulka kuuluvad ka need, kes Eestis Gulf'i silte kandvat õlitoodangut üritavad pähe määrida!
Mis teeb nende truude koerte reetmise eriti traagiliseks? Esiteks kõrge vanus, sest selles eas pole teps mitte lihtne uut kodu leida. Teiseks aga ka see, et need vahvad ja sõbralikud karvikud olid oma senises elus lahutamatud - absoluutselt igat liigutust tehti KOOS! Kuigi kuute oli kaks, siis tüdrukud magasid ikkagi ühes kuudid KOOS! Sõid - alati KOOS! Jõid -alati KOOS! Haukusid omaks lõbuks ja suurest elulustist ka ikka alati KOOS!
õde 2
Üks tüdrukutest on ujedamast ujedam ning toetus alati oma õele. Teine on aga tragimatest tragim. Juhtusid inimesed mööda minema, siis see arake ei osanud midagi mõistlikku peale hakata, vaid niutsus abiotsivalt kuudi poole. Kutsus  oma parasjagu iluund tegevat kaaslast appi ja see tragi ning tegus kutsa mõistagi ka tuli ja hakkas igaks juhuks haukuma. Uje tüdruk avastas, et väga hea mõte - mina haugun ka. Siis tragi tüdruk vudis aia juurde ja hakkas pai lunima. Arglik tüdruk avastas koheselt, et täpselt sama plaan oli tegelikult temalgi. Nii nad elasid kuniks määrdeõlikuningad avastasid, et aitab küll. Käigu nad kuradile - karvikud on vanad ja üleüldse milleks neid pehmosid pidada?
See lugu inimese mölaklikkusest ja reetmisest läheb hinge. Eriti veel seetõttu, et ma ise elasin üsna hiljuti sealkandis ja tegin ka nende vahvate tüüpidega teinekord juttu. Vahest sügasin ka. Igati äge karvane tandem tundus! Oletan, et hoiupaigas paigutati nad eraldi aedikutesse. Ujedam tunneb kindlasti kohutavat hirmu, sest talle on see ilmselt hullem, kui surm.
Mida ma teha saan? Kiruda ja kirjutada sellest ebaõiglasest ja julmast teost. Veel saan palvetada, et „vanakesed“ ikka ellu jäetaks. Saan loota, et neid ei lahutataks ja keegi hää inime võtab nad KOOS oma koju. Saan mõistagi inimesi üles kutsuda mitte ostma Gulfi toodangut – see on täiesti tavaline mootoriõli ja te ei kaota midagi, kui hakkate soetama samaväärset õlilurri mõnest sellisest firmast, mille omanikud ei kohtle koeri prügina. Loomulikult teeb Eestimaa Loomakaitse Liit peakorterisse ja vahendajatele päringu, et teada saada kas eakate töötajate ja koerte prügimäele viskamine kuulub nende arust hea käitumistava juurde?
Me reeglina ei praga kui mõni inime oma lemmiklooma varjupaika viib. Põhjused on ju erinevad ja see on ikka parem kui metsa hülgamisest või mittevajalikuks osutunud penile kuuri taga kuuli pähe kihutamisest. Koeri ülekohtuselt kohtlevate firmade puhul hakkan aga tulevikus sõna võtma küll - kuidagi liiga paljud jutud koertest, keda võetakse küll ehitusplatsi või lauahunnikut valvama, aga seejärel minema visatakse, on hakanud jõudma minuni. Viskab üle! Kohe räigelt hakkab taoline käitumine vastu! Muide, üks hea uudis on selle loo juures ka - minuni jõudsid kuuldused, et Gulf Eesti Esinduse juhatuse liikmed  plaanivad veel sel aastal ka omad vanad ja üsna läbi trööbatud naised taaskasutusse viia. Nii, et need mehepojad, kes otsivad just teise või kolmanda ringi naist, siis hoidke silmad-kõrvad aga lahti – see äravisatud „rämps“ peaks tulema üsna poolmuidu kätte!
Vat selline lugu siis kahest toredast koerast ja õliärikatest, kes truude hingedega just nii ringi käivad. Aidake kaasa ja jagage seda nukrat lugu ning mõistagi saatke kuradile kogu Gulf Eesti Esindus koos oma mootoriõlidega! Kevad on aeg mil kõik tärkab ja ka inimestes ärkavad ellu uued ootused ja lootused. Gulf Eesti koerad lepivad aga palju vähemaga - neile piisaks kui nad ellu jäetaks ning nad saaksid vanaduspäevad mööda saata ikka ÜHESKOOS!
Julgemat, ehk juhttüdrukut näete siit ja tagasihoidlikku piigat  siit