30 aprill 2016

"Nii mootori vahele jäänud kassike kui "Haapsalu karvik" saavadvajalikku ravi"

DSC_0020On hea tava ikka loomasõpradele ja annetajatele teada anda kuidas hoolealuste käpp käib. Mootori vahele jäänud kiisu elas kenasti öö üle, sööb hästi, aga enamuse ajast magab. Õige kah, sest see käpp teeb ikka parajat valu ja tal on igasugu vaigistid momendil peal - need teevadki uimaseks. Hommikul kappan Haapsalusse ja toon ta kella üheks arstile. Siis selgub mida selle käpaga ette võetakse. Tegemist on siis kastreeritud kodukassiga. Kuigi vastavad sildid on ka Lasnamäele, sinna parkla juurde üles riputatud, siis omanik pole veel ühendust võtnud.
 "Haapsalu karvik" nagu ma ta ristisin, tegi kliinikus eile öösel veel sellist nutulaulu, et seda oli lausa tänavale kuulda. Hirmus kahju oli, aga eks ta oli ka ju väga stressis. Anti talle ravimeid ja rahusteid ning öö möödus juba täitsa tiba-toba.
DSC_0014Hommikul oli karvikul juba nii hea tuju, et hüppas lausa arstidele sülle. Muide, tohtrid ongi temast väga vaimustuses, sest pidi olema ülilahe ja sõbralik koer. Talle pandi nimi ka - RASTA! Pagan, see sobib tõesti paremini kui mingi karvik, aga õhtuks on ta juba kiilakas, nii et põle hullu.
Täna on tal siis juuksuripäev ja sekelduste vältimiseks pandi ta selleks ajaks tuttu. Samal ajal tehakse ka kõik teised protseduurid nagu kõrvade puhastus, hambakivi eemaldus jne ära. Verepilt täitsa korras polnud, aga ka midagi eriti hullu ei leitud.
Omanik olla käinud varjupaigas looma nõudmas ja ilmselt läheb siiski madinaks. See sobib hästi ja see tähendab ka seda, et nii kui õhtul omanike andmed saan, siis paneb loomakaitse liit avalduse kriminaalasja algatamiseks ka teele. Ei hakka siin juulitama midagi, sest isegi kui üks neist on veidi "sotu", siis teised peaksid ju ikka aru saama kuidas looma pidada ja temaga käituda.
Tänud kõigile kaasaelajatele ja nagu öeldakse, siis püsige ikka lainel - punnitagu teised palju tahavad, aga siit lehelt leiate riigi kõige vapustavamad, aktuaalsemad ja otsekohesemavad loomauudised. No erapooletuses võite veidike kahelda, sest ma ei varjagi, et olen eelkõige ikka loomade hääletoru! :)