17 veebruar 2016

"ALAVESKI KARUSID OOTAB EES HUKKAMINE JA LOOMAPARKI SULGEMINE?"

12745626_1572443879743106_5520484791898995356_n
Alaveski loomapargis on vast paljud eestimaalased käinud. Pargi omanikeks on perekond Kõiv, kes ihu ja hingega oma hoolealuste eest hoolitsevad. Alaveski oli muide ka ainuke koht Eestimaal, kus vangistuses hunte sai jälgida kuniks 3 võsavillemit plehku panid. Kaks tükki notiti kohe maha ja üks sai haavata ning ilmselt pole tedagi enam elavate kirjas. Nüüd läks lahti aga tõeline nõiajaht ja Veterinaar- ja Toiduamet süüdistas loomaparki viletsas aias, mis hunte ei pidanud. Olgu kohe mainitud, et eelnevalt olid need samad „SPETSIALISTID“ aia üle kontrollinud ja selle kõiksugu nõuetele vastavaks tunnistanud. Edasi järgnes Kõivude jaoks juba kurb sündmus – viimane kui üks hunt tuli ära tappa!

Alaveski Rein, loomapargi boss, on üks igati muhe Eesti mees. Aga Rein on täpselt nagu ma isegi, üks kuradi vilets diplomaat ja nii ta Võrumaa Veterinaarkeskuse peaspetsialisti Elle Horni ühel korral persse saatiski kui see jälle mingite taevast võetud reeglitega teda kiusama läks. See muutis suhteid ja alates sellest päevast on Rein Kõiv Elle Horni vihavaenlane number 1. Sigadus kuubis ju kui mingi maamats julgeb Eesti riigi ametnikku solvata isegi siis kui viimane lihtsalt ebapädev või lausloll on! Eks ole? Mulle isiklikult tundub, et Elle Horn on lihtsalt loomapargi omanikku armunud, aga mees lükkas õrna naise lähenemiskatsed tagasi ning nüüd riigiametnik kotibki vihaga nagu jaksab. Soovitasin möödunud suvel Reinule, et mingu ja tõmmaku ta läbi ning saabki paberid korda! Pingutagu kasvõi loomade nimel, aga mees jäi oma naisele truuks. Säh sulle truudust ja jauraku nüüd riigivõimuga! Vahet pole, loomakaitse liit on igatahes talle abiks. Muide, põllumajandusministeerium läks raskelt leili, et me ka loomaparke nõustame ning eks ka siin ole üks tegelikest põhjustest miks meilt raha ära võeti – ÄRA TOITVAT KÄTT IKKA HAMMUSTA KUI TAHAD PAPPI SAADA! Sitta see raha, me oleme ikka ka loomaparkides elavate karude-huntide-sigade jt poolt.
12717636_1572444003076427_5110648262621467720_nJa nüüd karudest. Karud kuuluvad Eesti riigile ehk Keskkonnaamet viis need sinna loomaparki hoiule. Perekond Kõivule pole aga seesamune riik nende pidamiseks sentigi eraldanud. Ainuüksi mesikäppade kiipimine ja vaktsineerimine läksid maksma 756 eurot. Loomade toitmise arvetest ei hakka ma aga kohe üldse rääkima! Ja vat nüüd seesamane Eesti riik, Elle Horni isikus kotib Alaveski loomaparki aedikutega, mis ei vastavat nõuetele. Mingi aeg mõtleb Horn oma peaga välja mingi aia kõrguse, mis justkui peaks olema. Siis ei meeldi prouale aediku lähedal kasvavad puud ja tagatipuks ta ei usu ka, et aedik ulatub poolteist meetrit alla maapinna! Kas nad tõesti persse ei taha käia? Võtku labidad ja kaevaku või ootavad nad, et Rein kogu aia ulatuses kraavi kaevaks, mis kõrgelt haritud prouale siis õige sügavuse kätte näitaks? Selle asja nimi on tegelikult köstri jonn ja kõik on täpselt nagu nõuka-aja mentide arusaamisega- tooge meile inimene ja küll me juba ise leiame, milles ta süüdi on!
Karupoegadele on otsitiud ka uut kodu ja algselt pidid nad minema Lätti. Sealse loomapargi omanik ei saanud aga karude aedikut valmis ja seega nad veel mesikäppu vastu võtta ei saa. Venemaal on aga üks park neid tahtmas, aga VTA ei luba neid sigade katku tõttu üle piiri. Kuradi lollide kari! Me ei too ju katku piirkonnast loomi siia, vaid viime sinna, aga vat ei lasta ja lööge või karud maha! Nii on paprites igatahes kirjas, et kui aeda korda ei saa või karudele uut kodu ei leita, siis tuleb loomakesed eutaneerida! Täna ongi selline seis, et Rein Kõiv ei tea enam mida teha, sest Horn leiab alati uusi vigu, mille kallal vinguda. Karupoegade tapmise peale ei taha mees aga mõeldagi! Tegelikult pole Rein veel hiljutisest huntide retsimisest toibunud!
Eestimaa Loomakaitse Liit aitab otsuse edasi kaevata kuna meie hinnangul on see põhjendamata ja ebaõiglane ehk absoluutne jaburdus kuubis!!! Aga neid hämmingut tegevaid kohtuotsuseid olete vast isegi näinud-kuulnud ja õiguse ning õigluse taastamisega puudub neil igasugune seos. Mis juhtub edasi? Kui ka järgmise astme kohus leiab, et VTA-l on õigus, siis tuleb Alaveski loomapargil lisaks aedadesse investeeritud tuhandetele, kinni taguda ka kohtukulud. Liidu juristid ei võta loomapargilt sentigi, aga VTA palgatud advokaadi tuhandetesse ulatuv maksumus tuleks tasuda ja seda raha perekond Kõivul pole. Kokkuvõtlikult tähendab see aga seda, et loomapark suletakse ja kõik loomad, viimane kui üks, hukatakse ……………
Elagu Eesti!