22 veebruar 2016

"Inimesi ei jäta Alaveski loomapargis toimuv külmaks"

Inimesed elavad ikka Alaveski loomapargi ja Eesti riigi vahelisele sõjale kõvasti kaasa ja pakuvad abi. See on äärmiselt südant soojendav ja tänud kõigile. Siiani oli Rein Kõivu, aga ka mu enese, kõige suuremaks mureks võimalik kohtukulude ja uute sunnirahade, kui Horn peaks need määrama nagu huntide puhulgi, tasumine. Kus kuradi kohast küll selline papp kokku ajada, sest vetametnik olla Reinu kogu aeg ähvardanud: "Kõik kulud nõuame sisse, viimase kui sendi!" Eile tuli aga härra Andruselt järgmine kiri:
"Alaveski loomapargi kohtuvaidlusest: Jutt et kaotaja peaks antud juhul kinni maksma riigiameti juriidilise abi, on ebapädev niivõrd kuivõrd on olemas Riigikohtu otsus selle kohta, et kui riik, kohalik omavalitsus või nende allüksused teevad otsuse, siis peavad nad suutma omade jõududega neid otsuseid ka kaitsta. Lahti selgitades on see kui palju nad omale advokaate vms tasulisi spetsialiste palkavad, nende eralõbu ...mis tähendab et oma kulude kompenseerimist küsida nad ju võivad kuid kohe kui viitate sellisele lahendile, kukub see küsimine kokku."
Ole sa tänatud lahke mees ja helistasin rõõmusõnumit kuulutades kohe juristidele. "Me teame juba ammu seda ja ütlesime Reinule ka, aga ta ei usu ja kardab ikka!", kõlas vastuseks. Säh sulle infoliikumist ja nagu välja tuleb, olin siis kogu pundist ainuke loll, kes ei teadnud sellest võimalusest ööd ega mütsi. Ega ma ei häbene ka, sest ega ma mingi jurist ole- need ongi sellised poolsegased oma seaduste raamatuga.

Minu eelmist üleskutset Alaveski loomaparki abistada on juba üle viiesaja korra jagatud ning abipakkumisi ikka tuleb - tänase seisuga on annetatud 219 eurot. Suured tänud ning eraldi kniks-kraaps Sigrid Paistele, kes ise väljamaal elades, võttis siiski vaevaks annetada alaveskilastele 100 toru, mis aedikuks sobivad. Sügav kummardus ka Võrumaal, Väimelas asuva firma „Rauameister“ rahvale, kes kutsusid loomapargi juhi reedesele koosolekule, et arutada võimalikku abistamist. Muide samal firmal oli ka ülisuur osa eelmise karuaediku valmimisel.
Momendil on siis kõige suurem hirm uute sunnirahade määramise ees, aga vaevalt et „võrokeste loomaspetsialistid“ praegu seda veel nõudma julgevad hakata, sest nad tahavad ju ikka „HEADE LOOMASÕPRADENA“ välja paista. Loomapargis aga muresid jagub ilma selletagi ja sestap kutsub Alaveski häid inimesi appi, et võimalikult palju vigu likvideerida. Täna ilmus ka meie veidi ametlikum abipalve.