15 november 2015

"Pagulane vs terrorist?"

"Põhiline on teha vahet pagulasel ja terroristil", arvab meie valitsus ja tõsi ta on. Paraku rumalavõitu eestlastel see ei õnnestu ja valitsuse liikmed on siiras mures ning tegid mulle ülesandeks matsirahvast veidi harida

Milline vahe siis on terroristil ja pagulasel? Terrorist ehk "pahalane" kannab reeglina automaati ja/või pommivööd ning karjub selliseid loosungeid nagu "Kõik mittemoslemid tapame maha ja vägistame ära!", või siis vastupidi. Lisaks mõistagi sõjahüüd "Allahu Akbar!"

Pagulane see eest esineb selliste avaldustega nagu:"Nõuame rohkem raha!", "Nõuame paremaid elamistingimusi ja sööki!", "Nõume põhiseaduslikke õigusi", "Ehitage mošee!" jne. Lihtne ju!



Valitsus mõistagi möönab, et kuna inimesed võivad liikuda ühest grupist teise ja vastupidu, siis on olukord mõnevõrra komplitseeritud, aga siin tuleb appi võtta juba terve talupojamõistus ning küll seda kasutades ka võõramaalastest sõpradel vahet saab teha. Prantslaste boss ütles, et võitlus tuleb halastamatu. Ja tulebki. Euroopa Liidu riikide juhtide kindel plaan on vastu võtta miljard pagulast ja mõnisada abivajajate ridadesse imbunud pahalast või mitterahulolematud Ida-Euroopa väikerahvad seda nüüd küll ei nurja!

Nii et, tehke endale selgeks lihtne reegel: "pommivööga tüüp on paha-paha ehk pahalane" ja "elemantaarseid õigusi nõudev kodanik on aga hea-hea ehk pagulane". Pole vaja vast lisadagi, et viimaseid on nii kiratseva majanduse elavdamiseks, kui hääbuva rahva taastootmiseks väga-väga vaja!

Tõsi, ma küll ei mäleta, et Euroopa Liitu astudes oleks mainitud, et igasugu fondidest raha vastu võtmine ehk siis nö "mahajäänud riikide järje peale aitamine" läheb meile pikas perspektiivis maksma omariikluse ja rahva ning kultuuri hääbumise, aga suurt pilti vaadates polegi see enam oluline. Nüüd tuleb olla teistega solidaarne ja seda Eesti ka on, sest ka meie oleme ju rahvusena tegelikult head-head, kui mitte öelda ennastohverdalt väga head!