30 november 2015

"Appi, „jõulukristlased“ on ärganud!"

Appi, „jõulukristlased“ on ärganud ja soovivad justkui ühest suust kenat advendiaega! Mis kuradi advendiaega? Seesamune aeg tuleb teatavasti ladina keelest ja Adventus Domini tähendab maakeeli Issanda või kui soovite, siis Jeesus Kristuse tulekut. Kui veel täpsem olla siis Jumala tuleku ootust ehk niinimetatud inkarnatsiooni või „lihaks saamise“ ootust.

"Ja seda kõik siin tõsimeeli ootavadki või? Ausalt või?"

Eestlased olid mõned aastad tagasi Kirikute Nõukogu poolt tellitud uuringu kohaselt maailma kõige uskmatum rahvas! Aga nagu välja tuleb, siis vale puha, sest kõik me ju suure õhinaga ootame mingi vennikese saabumist ja lihaks saamist. Tõsi ta on, et „lihaks saab“ küll tuhatkond lehma-siga-lammast-kana ja muud elukat, kes rändavad me lauale, aga mnjah …..



Õnneks mitte kohe praegu, sest advendiaeg on paastuaeg ning korraliku prae võite naha vahele pista alles mõne nädala pärast. Ärge seda siis jõulukristlased unustage! Säh sulle, ka Terevisiooni saates teatati just, et käes on rahulik advendiaeg! Eks tehkem siis üheskoos hoolivam nägu pähe ja soovigem head vähemalt Feissbuukiski. Tehkem ka mõne eurone annetus loomade varjupaigale, vanadekodule või sünnitusmajale. Ilmselt korvab see meie tavapärase ükskõiksuse ja hoolimatuse ning edasi saame elada juba palju paremate inimestena.

llmselt ei suuda keegi täna kokku lugeda kui mitu miljardit inimest on pidanud tollesama Jeesukese nimel vallutades-tappes või kaitstes-surres ää koolema. Sellele Munamäe kõrgusele laibahunnikule tuleb lisada muidugi need miljonid, kes usuisadele lihtsalt jalgu jäid ning ketserite-nõidade või muidu pahade inimestena ärapõletati-ülespoodi-tükkideks raiuti.

Sellepärast mulle jumalad ei meeldigi, olgu tegemist siis Allahi, Taara, Zeusi, Odini või ükskõik kellega neist. Ühed verised kõik, aga viimane kui üks tüüp oli omal ajal ikka seesamune „ainus ja õige“, kelle nimel oli kõik lubatud. Ja-jaa, loomulikult ei teinud minevikus ega tee ka tänapäeval igasugu jumalad ja jumalused ise veretöid ja kõige taga on ikka inimesed.

Aga vat mind ei koti, kes kelle nimel tapab. Mind kotib see, et reaalselt ei tulnud ja tule ka täna kellegi ema-isa või tütar-poeg mingi ajuvaba möla pärast koju ja vat see on täielik idiootlus kuubis. Eelmise sajandi kõige suuremaks kurjategijaks on kombeks pidada Adolf Hitlerit. Kõik õige, sest tänu sellele mehele läks teise ilma oma 50 miljonit inimest ja ta tegi seda enda ning Kolmanda Reichi nimel. Eriline idikas, sest oleks ta tapnud Jeesuse nimel, siis oleks ta ju pühakuks kuulutatud! Olgu see teistele „vallutajatele“ õpetuseks!

Sestap tuleb pattu tunnistada ja mina mingi Issanda tulekut ei oota. Midagi ma siiski ootan. Võib-olla lund ja et kogu pere taas kokku saaks. Talvist pööripäeva ootan ka, sest pärast seda hakkavad päevakesed sekundhaaval pikemaks venima ning suur kevade muudkui läheneb. Midagi ma siiski ka soovin nii sugulastele, sõpradele kui võhivõõrastelegi. Ma soovin, et me kõigi kõhud oleks täis ja katused peade kohal. Ma soovin, et nii minu kui Teie lähedasi ei laastaks haigused ega õnnetused. Ma soovin, et mingid risti, poolkuud või kasvõi surnud heeringat pea kohal hoidvad sõdalased ei tuleks siia omi seadusi ning jumalaid kehtestama. Ma soovin seda siiralt ning aastaringselt. Aga head advendiaega? Vat seda ma nüüd küll ei soovi - ei endale, ei oma perele ega Teitelegi!