21 september 2015

Verekoer Marta vajab abi raviarvete tasumisel



OLYMPUS DIGITAL CAMERANädalapäevad tagasi vajas koerasõprade portaali Koer.ee maskott Marta kiiret abi, sest tal avastati maokeerd. Taoline terviserike on nii sellele tõule kui ka teistele sügava rinnakorviga eakamatele koertele üsna iseloomulik. Õnneks Marta perenaine Hedvig oskas seda seisundit kahtlustada ja sõitis vastu ööd koheselt Loomade Kiirabi Kliinikusse. Marta toimetati operatsioonile ja kliiniku loomaarstide jõupingutused kandsid vilja – Marta elu suudeti päästa.

Maokeeru puhul on tegemist äkki tekkiva ja kiiresti areneva haigusseisundiga, mis ühe ööpäeva jooksul looma hauda viib kui omanik operatiivselt asja tundlikku abi ei taga.



Marta operatsioon ja taastusravi läksid maksma 880 eurot ja see summa käis Koer.ee loojale ja väärika verekoera perenaisele üle jõu. Tagasihoidliku inimesena Hedvig Tahlfeldt ise annetusi koguma ei saanud hakata ja pöördus abi saamiseks Eestimaa Loomakaitse Liidu poole. Liit on võimalusel alati aidanud ka neid inimesi, kes oma lemmiku raviaarvete tasumisega jänni jäänud. Paraku loobusid loomakaitsjad tänu ülikeeruliseks aetud bürokraatiale aasta alguses riigieelarvelistest rahadest ning sestap tuleb nüüd ka ise esmakordselt annetusi koguma hakata. Head inimesed, kes soovivad Marta ravi toetada saavad teha ülekande Eestimaa Loomakaitse Liidu arveldusarvele EE742200221052074915

Koer.ee loodi 2002. aastal verekoer Brutuse mälestuseks. Brutus oli Hedvig Tahlfeldti esimene „päris oma koer“, kes kahjuks lahkus vikerkaaremaale kõigest 1a ja 5 kuu vanuselt gastropeksia lõikuse ajal. Peale Brutust tuli Hedvigi ellu verekoer Lotta ja täna on Koer.ee inspiratsiooniallikaks ja maskotiks verekoer Marta. 2010 aastal kogus Koer.ee kampaania raames abivajavatele koertele üle 125 000 krooni kuid nüüd palub Koer.ee ise abi oma maskott-koera Marta ravikulude tasumiseks. Marta on varasemalt olnud kindlustatud kuid paraku Eestis üle 7-aastaseid koeri ei kindlustata ja sellest ka siis need probleemid arve tasumisega.

Perioodil 2012-2015 abistas Eestimaa Loomakaitse Liit loomaomanikke raviarvete tasumisel enam kui 18 000 euroga.