06 september 2015

"Tänud suitsetamast!"

Suitsetamine on kahjulik! Vale puha ja ilma suitsetajateta oleksime hukule määratud. Räägitakse, et tohlamine pärsib potenssi ja jummal tänatud, et see seda teeb, sest muidu oleks meid oi-oi-oi kui palju ja me ei mahuks siia Maarjamaale kuidagi ära.

Lisaks tagavad suitsetajad ka arstidele tööd. Mõelge ise kui paljud tohtrid jääksid tööta kui poleks suitsetajaid ning kisub lausa silma veele neid vaeseid töötuid kuskil Kalamaja supiköögis sooja kõhutäit ootamas ette kujutada. Lisaks aitab suitsetamine ka arstidel stressi vältida ja nimelt juhtub üsna sageli nii, et nad oma hariduse kiuste ei suuda diagnoosi määrata. Ja nüüd tulebki armas-kallis sigarett appi, sest kuuldes, et patsient suitsetab, siis  pole ju rohkem vajagi pead vaevata:

„Pea valutab, sest suitsetate! Jalaluu on katki, sest suitsetate! Ja mis kuradi prille te veel tahate kui endal sigaretipakk taskus?“



Nii et kõik on hästi. Päris kindlasti on lausa kuritegelik alahinnata suitsetajate panust riigieelarvesse. Kui seda aktsiisi ikka lõpmatuseni tõsta ei annaks, siis on ju juhmilegi selge, et kogu Eesti majandus oleks käpuli mis käpuli!

Ka tollitöötajad saavad tööd, sest mingid tüübid üritavad ju riiki ka salasigarette tuua. Või võtame marjulised-seenelised! Tihti eksivad nad lausa mitmekaupa metsa ää. Suitsetavatel korilastel seda muret aga pole – võtavad aga grupi kokku, läidavad plärud ning päästjatel on tänu suitsupilvele neid väga lihtne leida.

Seda arutelu võiks jätkata lõpmatuseni jätkata. Mina ise näiteks tõmban oma kolm pakki päevas ja teen seda isegi seksi ajal. Nii et kui kohtate kuskil ühesilmset naist, siis küllap on ta minuga lähemat tutvust teinud. Aga ma ei tõmba teps mitte sellepärast, et mulle meeldiks vaid tahan lihtsalt ühiskonnale kasulik olla.

Nii mõnedki egositlikud eestimaalased hoiavad suitsetamisest eemale, aga küllap nende südametunnistus tärkab, kui nad hakkavad mõtlema kasvõi paljukannatanud pagulaste peale. Iga suitsupakk annab ju kenakese kopika nende ülalpidamiseks ja see peaks motiveerima ka kõige ahnemaid tegelasi. Nii et tänud suitsetamast ja ärge laske end vaimuvaesuses ekslevate nn „tervisepropageerijate“ lühinägelikest provokatsioonikõnedest heidutada ning õigel teelt kõrvale juhtida!